WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Ketagihan gula dan garam memberitahu tentang keperibadian penyakit buah pinggang

2018-03-01 21:43

Ketagihan gula dan garam memberitahu tentang keperibadian penyakit buah pinggangPada satu-satu masa atau satu lagi kebanyakan kronik buah pinggang penyakit (CKD) pesakit yang mempunyai gula dan garam keinginan dan umumnya terdapat tiada sebab jelas membimbangkan jika anda melibatkan diri dalam ketagihan. Walau bagaimanapun, saya tidak pernah menganggap bahawa tabiat makan kita berbeza boleh bertepatan dengan personaliti kami berbeza. Tetapi menurut Alan R. Hirsch, MD, Ketua Pusat Penyelidikan bau & rasa di Chicago, tabiat pemakanan berkaitan dengan sifat-sifat watak. Pepatah lama yang mengatakan kanakkanak, "You adalah apa yang anda makan! " satu kajian menunjukkan bahawa terdapat beberapa generalizations yang konsisten daripada apa pilihan makanan dan keinginan berkata tentang keperibadian kita. Mengambil kuiz yang di bawah dan ketahui sama ada anda adalah manis atau masin dan apa yang bermakna untuk pelan rawatan anda.

1.) Apakah makan malam yang lebih baik untuk anda?

a. barbeku ayam b. Steak

2.) apa yang anda lebih suka snek di pawagam?

a. popcorn

b. gula-gula

3.) apa yang anda lebih suka dengan Makan Tengahari yang bagged?

a. kerepek kentang

b. Cookie

4.) apa yang anda lebih suka mempunyai untuk Sarapan Pagi?

a. pancakes b. telur dan Bacon

5.) salad sampingan apa yang anda akan lebih suka?

a. Salad buah-buahan b. Taman Salad

6.) sandwich apa anda lebih suka untuk Makan tengah hari?

a. Bakar keju

b. mentega kacang dan Jeli 7.) Apa akan anda agak meletakkan roti bakar anda?

a. mentega b. jem

8.) yang sekeping pai akan anda agak berakhir malam dengan?

a. sepotong epal pai

b. sepotong Pizza pai

9.) bagaimana anda Jangan mengambil kopi atau teh anda?

a. b hitam. Dengan gula/krim

Masin: Jika anda memilih kebanyakannya yang kemudian anda menikmati makanan masin. Selain makanan ringan yang masin, ianya juga mungkin anda pergi untuk sesuatu dengan sedikit luluh, keghairahan atau rempah. Tidak seperti orang-orang yang suka gula-gula, anda "go dengan aliran, " mengambil perkara-perkara dalam stride, dan berkemungkinan akan percaya "what yang akan menjadi, akan be" dan oleh itu nasib anda adalah daripada tangan anda. Anda mungkin cenderung untuk mengidam garam apabila times tertekan atau tegang. Mempertimbangkan menetapkan lebih sihat untuk mengekalkan diet buah pinggang anda seperti sayur-sayuran dengan humus. Selain itu, bereksperimen dengan pelbagai herba dan rempah-ratus boleh menambah menikmati makanan anda yang sering hilang apabila natrium adalah terhad. Berhati-hati dengan masakan yang bergantung pada sos soya, miso dan kacang hitam tampal untuk rasa makanan kerana ini adalah selalunya tinggi sodium.

Sweet: Jika anda memilih kebanyakannya B kemudian gula-gula adalah pilihan utama anda. Apabila ia datang untuk waktu Snek anda akan lebih cenderung untuk merebut sesuatu yang manis dan bukan masin. Personaliti anda secara amnya bersetuju dan baik. Anda adalah sebenarnya manis. Makanan manis dikenali memberi keselesaan supaya anda boleh mencari mereka apabila anda berasa perlunya sedikit memanjakan. Apabila merawat manis dimakan selalunya ia menggalakkan pertambahan berat badan dan boleh menyebabkan kesan-kesan sampingan memudaratkan kesihatan. Untuk menetapkan gula lebih sihat, gantikan gula-gula dan coklat dengan buah-buahan segar. Buah-buahan mempunyai gula semulajadi yang akan membantu memenuhi yang manis keinginan sambil membantu anda mengekalkan tabiat makan yang sihat.

Memilih makanan yang dari kumpulan utama makanan seperti bijirin, sayur-sayuran tenusu lemak rendah, buah-buahan dan protein akan membantu anda kekal sihat dan Elakkan memakan makanan yang mengandungi lebihan gula dan garam.

Sebelum ini:Susu dan Creamer alternatif oleh menawarkan pesakit buah pinggang meningkat Kesihatan

Artikel seterusnya:Jangka hayat yang banyak dipengaruhi oleh penggunaan sayur-sayuran dalam penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang makanan penyakit buah pinggang garam gula penyakit buah pinggang Diet

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat