WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Susu dan Creamer alternatif oleh menawarkan pesakit buah pinggang meningkat Kesihatan

2018-02-28 18:28

Susu dan Creamer alternatif oleh menawarkan pesakit buah pinggang meningkat KesihatanKebanyakan pesakit penyakit buah pinggang kronik terutamanya yang mengalami dialisis, tahu bahawa dalam banyak kes, susu adalah daripada had. Ini adalah agak ganjil kerana susu adalah difahami untuk membina tulang yang kuat dan meningkatkan kesihatan otot. Namun, orang dengan penyakit buah pinggang kronik biasanya disyorkan untuk menghadkan produk tenusu seperti susu dan creamer dalam diet Renal (buah pinggang) mereka kerana, walaupun susu yang kandungan kalsium, fosforus yang tinggi sebenarnya boleh melemahkan tulang dan menyebabkan sebilangan lain komplikasi termasuk: patah tulang, kulit gatal, lebam keras di bawah kulit, serta kerosakan kepada hati, darah kapal, dan paru-paru. Walau bagaimanapun, ini sahaja tidak sepatutnya menghalang pesakit daripada menikmati semangkuk bijirin pagi atau tengah hari cawan kopi. Mereka hanya mesti pilih betul-betul jenis-jenis susu dan creamers seperti yang diterangkan di bawah, dan tahu apa yang perlu mencari untuk mengelakkan pilihan yang berbahaya.

Disyorkan bacaan: Dalam sihir dan mitos pesakit penyakit buah pinggang kronik dan produk tenusu

Pesakit-pesakit dialisis digalakkan oleh penjagaan perubatan Fresenius (terbesar dialisis pertubuhan di Amerika Syarikat), untuk mengekalkan kalsium mereka antara 8.4 kepada 10.2 mg/dL dan fosforus dalam lingkungan 3.0 hingga 5.5 mg/dL. Ia adalah luar biasa bagi pesakit akan kurang kalsium kerana kalsium yang ditemui dalam penyelesaian hemodialisis dan Peritoneal dialisis. Selain itu, sesetengah pengikat fosfat yang sering diguna mengandungi kalsium.

Bacaan yang disyorkan: Minum disesuaikan pesakit dialisis Tempahan telah hilang, terbukti melakukan keajaiban bagi Kesihatan hasil

Berikut senarai alternatif susu dan creamer yang ditawarkan oleh DaVita penjagaan kesihatan rakan Inc. (kedua terbesar dialisis organisasi di Amerika Syarikat) dan akan menjadi pilihan yang berguna untuk penyakit buah pinggang yang kronik pesakit untuk menggabungkan ke dalam diet mereka untuk menghadkan tenusu dan meningkatkan kesihatan hasil:

Susu

Nasi Dream® nasi minuman asli Classic

Nasi impian beras minum vanila klasik

Susu soya vanila cahaya Edensoy®

Susu soya asli cahaya Edensoy

PacificTM Pilih soya, rendah lemak biasa

Pacific Pilih soya rendah lemak Vanilla

Breeze® badam, asal Unsweetened

Angin badam, Unsweetened Vanilla

Pacific organik badam Unsweetened rendah lemak asli

Pacific organik badam Unsweetened rendah lemak Vanilla

Pacific organik asli badam

Pacific Vanilla badam organik

Creamer

Nondairy creamer

Nestle® Coffee-Mate®, asal lemak-percuma

Nestle CoffeeMate asli rendah lemak

Nestle CoffeMate asal

Rich's® Rich® kopi, kerap, dan tanpa lemak

Mocha Mix® asal

Menurut Yayasan buah pinggang Kebangsaan, "Dialysis pesakit harus menghadkan pengambilan mereka tenusu untuk 1/2 cawan susu. " manakala alternatif ini boleh membenarkan pesakit lebih sedikit kebebasan dari segi pengambilan harian, mereka masih perlu mencetak senarai ini dan berkongsi dengan mereka Kakitangan kesihatan dietitians untuk mendapatkan nasihat dan beliau memberikan pandangan lanjut.

Cadangan: Bagaimana penyakit buah pinggang yang kronik dan pesakit-pesakit dialisis lebih baik boleh melawan fosforus - "Silent Killer yang"

Selain itu, terus mempertimbangkan kandungan kalsium, fosforus, kalium, dan protein apabila memilih alternatif susu. Produk dengan fosfat aditif atau diperkukuhkan dengan kalsium tidak akan menjadi pilihan yang terbaik. Jika anda tidak pasti mengenai kandungan, kemudian ia sering membantu untuk menghubungi syarikat itu secara langsung untuk mendapatkan maklumat pemakanan terkini.

Sebelum ini:Boleh penghidap penyakit buah pinggang kronik (CKD) minum arak?

Artikel seterusnya:Ketagihan gula dan garam memberitahu tentang keperibadian penyakit buah pinggang

Tag: makanan Susu Diet penyakit buah pinggang Creamer

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat