WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Boleh penghidap penyakit buah pinggang kronik (CKD) minum arak?

2018-02-27 19:20

Boleh penghidap penyakit buah pinggang kronik (CKD) minum arak?Di sini datang musim panas, bermakna banyak banyak pantai, Kolam, barbeku, dan sudah tentu alkohol, alkohol. Satu kajian mendapati bahawa masa musim panas yang membawa kepada lebih banyak pengambilan alkohol. Alkohol merupakan sebahagian daripada kehidupan kita, secara langsung atau tidak langsung. Sesetengah orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) suka minum, dan sesetengah suka minum banyak banyak sebab, untuk berehat, untuk mendapatkan tinggi, untuk bersenang-senang, dan kadang-kadang ketiga-tiga.

Untuk membuat keputusan sama ada ianya ok untuk minum alkohol jika anda mempunyai penyakit buah pinggang kronik (CKD), adalah penting untuk memahami Apakah kesan buruk ia akan pada pelan rawatan anda, jika ada. Apabila ia datang untuk minum arak, bagi sesiapa yang boleh minum ia selamat, kesederhanaan adalah kunci. Minum terlalu banyak alkohol juga boleh menjejaskan pertimbangan — dan ini boleh mengganggu keputusan berkaitan dengan mengingati untuk mengambil ubat-ubatan dan mengikuti garis panduan diet dan cecair.

Minum alkohol yang sederhana boleh menjadi apa-apa bagi orang-orang denganpenyakit buah pinggang kronik yang tidak dialisis. Jika anda mengalami dialisis, minum arak mungkin dibenarkan, tetapi ia mesti dikira dalam elaun cecair yang biasadan diet anda, dan ubat-ubatan yang perlu diambil kira. Bercakap dengan doktoratau pakar diet buah pinggang anda sebelum anda minum untuk mengetahui jikaalkohol akan memberi kesan negatif terhadap kesihatan anda.

Hasil Kerajaan Persekutuan garis panduan pemakanan Amerika mentakrifkan minum sederhana sebagai satu minuman sehari bagi wanita dan orang tua, dan dua minuman sehari untuk lelaki. Had yang berbeza bagi lelaki dan wanita, kerana lelaki biasanya berat lebih dan alkohol diproses secara berbeza oleh jantina. Wanita cenderung untuk mempunyai tindak balas lebih kuat dengan arak. Satu sebab ialah bahawa wanita mempunyai kurang air dalam badan mereka, jadi alkohol menjadi lebihpekat.

Kiraan berikut sebagai satu minuman dan setiap satu mengandungi jumlah alkoholyang sama:

12 auns bir atau sejuk wain

5 auns wain

1.5 auns roh suling 80-bukti (whiskey bourbon scotch, vodka, gin, tequila, rum). Minuman campuran pelbagai saiz. Kebanyakannya mempunyai 1.5 auns suling roh.

Kerana anda mempunyai dialisis hanya beberapa jam seminggu (tidak seperti buah pinggang yang berfungsi 24/7) toksin yang meletakkan alkohol dalam badan anda kekal di sana untuk tempoh masa yang boleh meningkatkan kesan berbahaya yang panjang. Sesetengah orang mereka dengan kegagalan ginjal ok dari masa ke semasa minum segelas wain, bir atau mengambil minuman campuran yang mengandungi tidak lebih daripada pukulan arak di dalamnya. Orang lain yang mampu untuk mengambil sedikit lebih, dan sebahagian tidak dapat menangani apa-apa jumlah alkohol tanpa menjadi sakit.

Dapat minum arak jika anda mempunyai CKD boleh bergantung kepada tahap penyakit anda, jika anda mempunyai syarat-syarat lain yang serius, dan sama ada atautidak Nephrologist atau pakar pemakanan anda memberitahu anda bahawa ianyaokay. Jika pasukan penjagaan kesihatan anda memberitahu anda untuk mengelakkan alkohol, kemudian berbuat demikian. Tetapi jika mereka memberitahu anda mengapa untuk minum, thenKidney Hospital di china amat mencadangkan bahawa anda dengan teliti mengikut garis panduan penggunaan mereka.

Sebelum ini:Koktel yang pesakit buah pinggang perlu memilih untuk minum malam tahun baruini

Artikel seterusnya:Susu dan Creamer alternatif oleh menawarkan pesakit buah pinggang meningkat Kesihatan

Tag: diet Alkohol Diet penyakit buah pinggang minum

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat