WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Penyakit buah pinggang dan Dementia tetapi tindakan tindakan ini boleh memberi manfaat kepada pesakit CKD

2018-02-27 00:20

Penyakit buah pinggang dan Dementia tetapi tindakan tindakan ini boleh memberi manfaat kepada pesakit CKD"Penyakit buah pinggang kronik (CKD) adalah amat berkaitan dengan kejadian dementia bebas daripada umur, jantina, pendidikan, dan lain-lain faktor risiko vaskular," dinyatakan 2011 sebuah kajian diterbitkan dalam masyarakat geriatri Amerikadan mengeluarkan jurnal dalam talian, Medscape. Walaupun sebab-sebab yang tidak jelas, keputusan kajian ini menyokong dapatan sebelumnya yang mencadangkan hubungan antara CKD dan bermulanya penurunan kognitif dan dementia. Walau bagaimanapun, dua kajian baru menunjukkan kemungkinan untuk mengesan Alzheimer awal apabila pakar-pakar secara berkesan boleh campur tangan dengan nyawa ubat saraf. Pesakit CKD sangat boleh mendapat manfaat daripada penemuanbaru.

Satu kajian yang diterbitkan dalam jurnal neurologi dari University of Pittsburgh mendapati bahawa dalam Kumpulan 91 orang dengan tiada tanda-tanda dementia,mereka yang mempunyai lebih banyak pengerasan arteri adalah lebih cenderunguntuk mempunyai plak amyloid (untuk protein tidak larut) di dalam otak yang jika dibina , adalah suatu petunjuk kukuh Alzheimer. "Berbanding dengan orang-orang yang mempunyai jumlah rendah plak amyloid dan lesi otak, setiap unit peningkatankekejangan arteri adalah berkaitan dengan dua - untuk empat - fold peningkatan kemungkinan mempunyai plak amyloid dan sejumlah tinggi otak luka-luka," kata Timothy Hughes , pengarang utama kajian. Kebanjiran plak amyloid boleh ditentukandengan mudah dan tidak menyakitkan-ujian darah.

Dilaporkan dalam isu sama neurologi, mereka yang lebih tau protin dari amyloid dalam cecair saraf tunjang mereka didapati lebih berisiko untuk menghidap gejala-gejala Penyakit Alzheimer, dan lebih cepat nisbah tau untuk amyloid meningkat, gejala-gejala lebih awal kehilangan ingatan berlaku. Penyelidik yang berpangkalan diJohns Hopkins University School of Medicine percaya bahawa ujian cecair tulang belakang mereka lebih terlibat juga boleh mendiagnosis risiko Alzheimer yang begitu proaktif rawatan awal boleh dikuatkuasakan dengan serta-merta.

Kerana Alzheimer dicirikan oleh pemendapan plak amyloid di dalam otak, keputusan menyokong idea bahawa sebagai berkembang penyakit, amyloid kurang dilepaskan ke dalam cecair saraf tunjang, dan lebih kekal dalam otak, di mana ia kompromi fungsi saraf. Mengesan apabila kebanjiran plak mula membentuk mungkin penting dalam mengawal dan akhirnya menyembuhkan Alzheimer, kerana ubat-ubatan yang semasa, yang akan bermula sebaik sahaja berlaku kehilangan ingatan, bolehdigunakan terlalu lewat. Dengan campur tangan awal dalam pesakit-pesakit yangmasih lagi cognitively kukuh tetapi sebenarnya dalam peringkat pertama penyakitneurodegeneratif, ubat-ubatan ini boleh menjadi lebih berkesan.

Sudah, garis panduan baru telah dikeluarkan oleh kepada Persatuan Alzheimer dan Institut Kebangsaan mengenai penuaan pada 2011 mengesyorkan bahawa saintis menerimapakai berasaskan darah dan tulang belakang berasaskan cecair ujian untuk mencari Alzheimer awal dalam kajian penyelidikan sehingga kaedah-kaedah ini boleh disahkan untuk kegunaan di klinik. Dengan lebih banyak Kumpulan ujian inistrategi pengesanan awal ia tidak mungkin akan masa yang lama sebelum merekamenjadi sebahagian daripada rutin penjagaan untuk mengenal pasti pesakit Alzheimer yang CKD awal dalam penyakit mereka dan mengambil tindakan pembetulansegera. Jika anda mengesyaki bahawa anda mungkin akan terjejas dengan mana-mana peringkat awal gangguan kognitif seperti kehilangan ingatan akut kemudianKidneyBuzz.com mengesyorkan bahawa anda berbincang ada ujian Nephrologistanda supaya rawatan awal boleh ditetapkan.

Sebelum ini:Boleh coklat panas melindungi pesakit penyakit buah pinggang daripada kehilangan ingatan dan Dementia walaupun?

Artikel seterusnya:Kesakitan penyakit pengurusan untuk buah pinggang pesakit. Mengapa Adakah memotong preskripsi?

Tag:

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat