WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Boleh coklat panas melindungi pesakit penyakit buah pinggang daripada kehilangan ingatan dan Dementia walaupun?

2018-02-27 00:15

Boleh coklat panas melindungi pesakit penyakit buah pinggang daripada kehilangan ingatan dan Dementia walaupun?Minum 2 gelas panas coklat sehari, penyelidik Harvard mendapati, meningkatkanpemikiran dan ingatan disebabkan aliran darah yang baik di dalam otak. Kajian inisangat baru dan sangat pertarungan-pertarungan mendedahkan bahawa sebuahbadan yang semakin meningkat bukti menunjukkan bahawa aliran darah otak andakesan pemikiran dan ingatan. Walaupun kehilangan ingatan dan dementia Walaupun kebimbangan utama ialah pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD), kajianbaru ini memberi mereka penyelesaian manis yang mungkin, tetapi anda harus hati-hati!

"Sebagai kawasan-kawasan yang berbeza otak memerlukan lebih banyak tenaga untuk menyelesaikan tugas-tugas mereka, mereka juga perlukan aliran darah yang lebih tinggi (gandingan neurovascular)," diterangkan diketuai pengarang FarzanehSorond. Hubungan ini boleh memainkan peranan yang penting dalam penyakit-penyakit seperti Dementia dan Alzheimer. Namun dalam kes CKD, pesakit harus sedar bahawa coklat mengandungi jumlah yang tinggi fosforus yang boleh menyebabkan gatal berlebihan dan penyakit tulang. Pakar pemakanan anda mungkin akan memberitahu anda untuk mengelakkan ia.

Walau bagaimanapun, beberapa campuran coklat panas mengandungi fosforus lebih kurang seperti campuran Nestle, kerana semasa proses membuat serbuk kebanyakan daripada fosforus yang dikeluarkan. Kajian-kajian lepas mencadangkan coklat boleh membawa manfaat kesihatan vaskular. Kajian telah dikaitkan pengambilan coklat untuk mengurangkan tekanan darah, mengurangkan risiko strok, paras kolesterol yang lebih baik dan manfaat bahkan orang-orang yang sudah mempunyai kemerosotan kognitif yang ringan. Satu kajian Danish mencadangkan bahawa coklat gelap berkurangan keinginan untuk makanan yang manis, masin dan berlemak.

Namun, buah pinggang Hospital di china tidak mengesyorkan bahawa anda lariandan mula minum beberapa cawan coklat panas yang berdasarkan penemuan kajian ini baru. Terdapat cara lain untuk mengurangkan risiko anda untuk kemerosotankognitif sebarang potensi dementia serta melibatkan diri dalam aktiviti fizikal, mendapat tidur yang cukup, membaca, melakukan aktiviti-aktiviti sosial dan makan secara sihat. Keputusan anda untuk menggabungkan coklat panas ke dalam diet andadan berapa kerap perlu dibuat dengan baki di rumah dan selepas berunding berhati-hati dengan pakar pemakanan anda untuk mengambil kira keperluan yang unik.

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang manfaat besar timun pesakit dalam Diet biasa

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang dan Dementia tetapi tindakan tindakan ini boleh memberi manfaat kepada pesakit CKD

Tag: diet Diet penyakit buah pinggang Coklat kehilangan ingatan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat