WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Penyakit buah pinggang manfaat besar timun pesakit dalam Diet biasa

2018-02-23 23:00

Kalium didapati dalam banyak makanan termasuk sayur-sayuran tetapi memilih sayur-sayuran yang betul boleh membantu penyakit buah pinggang kronik (CKD) pesakit mengawal tahap mineral mereka dan menjalani kehidupan yang lebih sihat. Gamat adalah keempat tertinggi tanaman sayur-sayuran di dunia dan terkenal dengan manfaat kesihatan mereka secara keseluruhan.

Antara manfaat kesihatan, jus timun mengandungi mineral seperti magnesium dangentian yang sangat berguna untuk merawat kedua-dua tekanan darah rendah dan tekanan darah tinggi. Penyelidik juga mendapati bahawa kompaun (sterol) ditemui dalam timun boleh membantu mengurangkan paras kolesterol, menjadi kebimbangan utama bagi pesakit CKD kerana penyakit jantung adalah punca utama kematian penduduk pesakit.

Makan timun boleh membantu menjaga pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang terhidrat dan menawarkan lebih banyak nutrien berbanding air minuman biasa dan boleh melindungi orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) daripada keradangan dan kemerosotan gusi dan tisu-tisu lain di sekitarnya gigi pakar bedah yang teliti menganalisa apabila mengingati pembedahan pemindahan buah pinggang. Walau bagaimanapun, ia perlu dipantau kerana 96% jualan sayur timun ini adalah kandungan air jadi penghidap CKD perlu berbincang cara terbaik untuk mengimbangkan pemakanan pengambilan sayur-sayuran dan cecair dengan pakar pemakanan mereka.

Dengan mengurangkan tahap asid urik, orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) boleh melegakan gout dan artritis serta meningkatkan kesihatan bersama dengan menguatkan tisu penghubung selepas makan timun kerana sumbernya yang sangat baik daripada silika. Kandungan silika yang tinggi juga membantu menghalang membelah dan merosakkan daripada kuku jari dan jari kaki. Kandunganair tinggi dan kehadiran vitamin dan mineral tertentu membuat timun bahagian yang penting dalam penjagaan kulit dan ini digabungkan dengan sulfur dan silikon boleh membantu pesakit CKD pertumbuhan rambut yang sihat. Ini adalah penting kerana kebanyakan ubat-ubatan yang mengambil orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) boleh menyebabkan keguguran rambut.

Walaupun timun adalah tinggi dalam kalium adalah rendah kalori dan lemak. Timun juga mengandungi banyak vitamin dan mineral yang menjadikan mereka sebuah pilihan yang sihat untuk memasak dengan dan snek untuk banyak pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD). Oleh itu, buah pinggang Hospital di china mencadangkan bahawa anda bekerja rapat dengan pakar pemakanan anda untuk memastikan bahawa jumlah jualan sayur timun ini adalah merupakan tambahan kepada diet buah pinggang anda unik, jika boleh, supaya anda boleh menangkap semua manfaat kesihatan semula jadi sayur.

Sebelum ini:Musim panas Best buah-buahan dan sayur-sayuran untuk penyakit buah pinggang yang kronik dan pesakit-pesakit dialisis

Artikel seterusnya:Boleh coklat panas melindungi pesakit penyakit buah pinggang daripada kehilangan ingatan dan Dementia walaupun?

Tag:

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat