WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Buah pinggang Patienet makan makanan mungkin telah tersembunyi fosforus yang menyebabkan komplikasi

2018-02-23 21:55

Buah pinggang Patienet makan makanan mungkin telah tersembunyi fosforus yang menyebabkan komplikasiTahap darah tinggi fosforus boleh membawa kepada penyakit jantung, penyakit tulang dan kematian bahkan jika anda mempunyai penyakit buah pinggang kronik atau kencing manis. Ini sangat tidak mungkin baru kepada anda. Apakah mungkin baru, bagaimanapun, adalah di mana penyelidik kini mendapati fosforus. Hampir sepenuhnya tersembunyi dalam banyak makanan sebagai bahan tambahan untuk meningkatkan rasa dan jangka hayat, ianya amat sukar bagi pengguna untuk mengetahui sama ada fosforus yang terdapat dalam makanan dan minuman yang mereka kerap menikmati.

Bilakah kali terakhir anda mempunyai Turki sandwich, hamburger, atau daging babi panggang yang? Pada masa kini, banyak syarikat-syarikat makanan meletakkan fosforus ke dalam daging untuk membuat mereka lebih tender dan rasa, tahan lama,dan mengekalkan warna mereka lebih lama. Menurut penyedia dialisis yang terbesar, dan penjagaan perubatan Fresenius, ini menambah jumlah fosforus anda makan dan boleh mengakibatkan tulang yang lemah dan otot-otot jantung.

Sekarang, bagaimana makanan segera: Bilakah kali terakhir anda dihentikan oleh restoran makanan segera tempatan anda untuk mengambil satu kombo yang cepat? Well, itulah salah satu daripada pesalah-pesalah yang paling teruk keranamakanan segera mengandungi fosforus yang lebih tersembunyi dari semua aditif fosfat yang digunakan untuk memproses makanan.

Saya boleh pergi dengan contoh-contoh yang lebih banyak, tetapi untuk membuatcerita panjang pendek; aditif fosforus boleh didapati dalam daging dipertingkatkan seperti ham dan sosej, ikan dalam tin, barangan yang dibakar, bijirin sarapan pagi, cola dan minuman ringan yang manis rakan-rakan seperti Hawaiian Punch, air berperisa, teh ais dan menggembirakan cerah.

Soalan yang anda mungkin mempunyai penyakit buah pinggang kronik dan/atau pesakit kencing manis adalah, "Apa yang boleh saya lakukan mengenainya?" Mula-mula, semak label untuk fosforus yang tersembunyi. Termasuk syarat-syarat biasauntuk aditif fosforus: Anodizing asid, Sodium Polyphosphate, pirofosfat, Sodium Tripolyphosphate, Polyphosphate, Tricalcium fosfat, Hexametaphosphate, Trisodiumfosfat, Dicalcium fosfat, natrium fosfat, Monocalcium fosfat, Tetrasodium fosfat dan fosfat aluminium. Catatkan syarat-syarat ini dan simpannya di tempat yang berguna yang anda boleh dengan cepat merujuk kepada ketika melihat label dalam kedai runcit.

Selain itu, makan makanan tinggi protein seperti keseluruhan telur, ikan segar, ayam segar keseluruhan dan bahagian ayam segar dengan tulang di. Makanan ini lazimnya mengandungi bahan tambahan yang sedikit atau tiada. Jangan malu untuk bercakap dengan daging kedai runcit anda apabila anda membeli daging atau ayam. Beliau mungkin dapat membantu anda membuat pilihan tanpa bahan tambahan. Pakar diet anda boleh berkongsi nama jenama yang menggunakan aditif ditolak serta kedai-kedai runcit yang menyediakan pilihan yang lebih sihat.

Sebelum ini:penyakit buah pinggang lebih rendah daripada tahap Normal garam dalam darahrisiko tulang gangguan

Artikel seterusnya:Apa yang tidak Snek buah pinggang/kencing manis kegemaran anda katakan tentang anda?

Tag: makanan Diet penyakit buah pinggang kencing manis makanan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat