WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

penyakit buah pinggang lebih rendah daripada tahap Normal garam dalam darahrisiko tulang gangguan

2018-02-14 19:34

penyakit buah pinggang lebih rendah daripada tahap Normal garam dalam darahrisiko tulang gangguanPenemuan baru menunjukkan bahawa lebih rendah daripada paras garam yang normal dalam darah (hyponatremia) pada permulaan hemodialisis yang dikaitkan dengan risiko yang tinggi mineral tulang kecacatan dan kematian. Menurut penemuan diterbitkan dalam American Journal of buah pinggang penyakit, 6,127 Dialisis pesakit termasuk 775 yang mempunyai tahap garam yang rendah dalam darah dan5,278 dengan tahap sodium yang biasa; para penyelidik mendapati hyponatremiaitu adalah berkaitan dengan perkara-perkara berikut:

Peningkatan risiko tahap kalsium yang tinggi dalam darah (hypercalcemia)

Peningkatan risiko 29% hypoparathyroidism (penurunan fungsi kelenjar paratiroid)

Peningkatan risiko 33% phosphatase beralkali tinggi (satu enzim didapati dalam semua tisu badan)

Peningkatan 42% risiko kematian.

Walaupun jujukan peristiwa yang menggambarkan hyponatremia membawa kepada kecacatan tulang mineral yang tepat tidak diketahui Persatuan antara lebih rendah daripada paras garam yang normal dalam darah dan keabnormalan mineral inidiperolehi dari tindakan-tindakan langsung hyponatremia pada tulang. Penyiasat yang menjelaskan hyponatremia itu boleh terus meningkatkan tahap kalsium, dan menyekat hormon paratiroid.

Penyelidik seterusnya menyatakan bahawa Persatuan antara hyponatremia dan penanda perolehan tulang mempersoalkan kemungkinan hyponatremia yang bolehmenyumbang kepada osteoporosis penduduk dialisis.

Sebelum ini:Pesakit penyakit buah pinggang kronik yang silap mata satu kesihatan yang mudah

Artikel seterusnya:Buah pinggang Patienet makan makanan mungkin telah tersembunyi fosforus yang menyebabkan komplikasi

Tag: diet pemakanan penyakit buah pinggang Tulang gangguan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat