WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Pesakit penyakit buah pinggang kronik yang silap mata satu kesihatan yang mudah

2018-02-14 19:20

Pesakit penyakit buah pinggang kronik yang silap mata satu kesihatan yang mudahOrang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang Diet buah pinggang perlu menghadkan nutrien utama yang mungkin termasuk natrium, kalium danfosforus. Walaupun ia mungkin mengecewakan menggunakan label produk makanan kerana mereka sukar untuk memahami dan mengaplikasi kepada diet buah pinggang anda khusus, melakukan begitu boleh "amat" meningkatkan kesihatan mereka.

Disebabkan oleh hakikat bahawa buah pinggang yang rosak tidak dapat menghapuskan sodium yang berlebihan dalam badan ia membina dan dihubungkan kepada bengkak di tangan, kaki dan muka serta tekanan darah tinggi dan serangan jantung pada orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD). Oleh yang demikian, pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) perlu mencari sodium pada label fakta pemakanan makanan mereka. Jika ia menyenaraikan lebih daripada 300miligram natrium untuk saiz satu sajian kemudian item yang dianggap mempunyai"tinggi sodium" dan harus dielakkan. Begitu juga, Persatuan jantung Amerika mengesyorkan mengehadkan kolesterol untuk 300 miligram dan mengambil sedikit lemak trans yang mungkin (sifar adalah ideal).

Kalium klorida boleh digunakan bagi menggantikan garam dalam sesetengah makanan Berbungkus, seperti produk tomato dan sup dalam tin. Pengambilan kalium yang tinggi dianggap berada di atas miligram 200 manakala fosforus miligram 130. Walaupun orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) harus menghindari makanan melebihi tahap ini, Syarikat tidak dipaksa untuk senarai tahap kalium dan fosforus pada label mereka dan sebahagian tidak. Dalam kes-kes sepertimencari kalium dalam senarai ramuan dan menghadkan makanan dengan kaliumdalam senarai ramuan. Label mengandungi perkataan PHOS dalam senarai ramuan (jangan banyak makanan Berbungkus), membuat pilihan lain kerana ia mungkinmengandungi tahap yang lebih tinggi fosforus.

Kajian menunjukkan bahawa bahan-bahan yang disenaraikan pada label adalah mengikut amaun yang tertumpu di dalam makanan yang diberikan. Makanan yang mempunyai sebahagian bahan pertama dalam senarai dan sekurang-kurangnya bahan terakhir di dalam senarai, mengikut kepada negara buah pinggang penyakit pendidikan Program (NKDEP). Walaupun ia telah terbukti bahawa pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) mendapat keputusan terbaik semasa memasak di rumah, jika anda memilih untuk pergi makan, Restoran-restoran makanan segera yang banyak akan memberikan maklumat pemakanan mengenai makanan mereka atas permintaan anda. Jika anda mempunyai sebarang soalan yang tidak terjawab mengenai pengambilan mineral, mencadangkan bahawa anda meminta pakar diet atauNephrologist anda sebelum meneka dan mengambil risiko kesihatan yang ketara.

Sebelum ini:Tambahan Vitamin yang Berkaitan Dengan Peningkatan Fungsi, Kehidupan, dan Penurunan Penurunan Ginjal

Artikel seterusnya:penyakit buah pinggang lebih rendah daripada tahap Normal garam dalam darahrisiko tulang gangguan

Tag: diet pesakit penyakit buah pinggang Helah Kesihatan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat