WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

penyakit buah pinggang kronik dan pemakanan

2017-12-14 19:56

penyakit buah pinggang kronik dan pemakananPesakit buah pinggang kronik mungkin perlu untuk mengubah diet mereka. Antaraperubahan tersebut termasuklah menghadkan cecair, menghadkan garam kalium, fosforus dan makan diet rendah protein. Perubahan tambahan dalam diet mungkindiperlukan jika penyakit buah pinggang yang menjadi lebih teruk atau dialisis yangbiasa diperlukan.

Kerana output air kencing juga boleh terjejas, ia adalah idea yang baik untuk menghadkan pengambilan cecair pada pesakit penyakit buah pinggang. Tanpa kelulusan daripada air kencing, cecair boleh membina di dalam badan dan boleh menyebabkanpengumpulan cecair pada jantung, paru-paru dan pergelangan kaki.

Anda boleh berunding dengan doktor dan/atau pakar pemakanan anda tentang berat badan anda ideal dan merancang diet anda dengan sewajarnya. Berat sendiri sering untuk mengesan matlamat anda.

Protein: Anda mungkin akan diminta untuk pergi pada diet rendah protein sebelumanda memulakan dialisis. Ini mungkin berubah apabila dialisis yang dimulakan. Orang-orang di dialisis mungkin perlu makan untuk 10ozs makanan tinggi protein setiaphari.

Kalsium dan fosforus jadi:-mineral dua seiring dan disemak seringkali pesakit buah pinggang. Walaupun di peringkat awal penyakit ini, tahap kalsium boleh pergi rendah dan fosforus boleh pergi tinggi.

Aras fosforus yang tinggi juga boleh menyebabkan gatal-gatal dan tahap kalsium yang rendah boleh menyebabkan badan untuk tarik kalsium dari tulang-tulang yangmembuat mereka lemah dan mudah pecah. Anda mungkin perlu mengambil pil kalsium untuk mencegah penyakit tulang dan mengambil vitamin D untuk mengekalkan keseimbangan antara kalsium dan fosforus di dalam badan.

Makanan berasaskan tenusu yang mengandungi jumlah fosforus, ini termasuk susu,keju, yogurt. Anda boleh melihat untuk label di mana produk-produk tenusu mempunyai jumlah yang lebih rendah fosforus. Untuk alamat tinggi fosforus anda juga boleh ditetapkan pengikat fosforus.

Kalium: Kalium adalah elektrolit lain yang harus sedar. Buah-buahan dan sayur-sayuran adalah sumber baik kalium. Anda perlu mencari perkara-perkara yang rendah kalium. Tahap yang lebih tinggi daripada kalium boleh menyebabkan ritma jantung yang berbahaya.

Elakkan jus oren, nectarines, kiwi, raisins, buah-buahan Kering, pisang, cantaloupe, tembikai susu madu, prun, alpukat, kentang, tomato, labu, bayam, asparagus keranaia tinggi dengan kalium.

Di peringkat awal penyakit buah pinggang kronik yang anda mungkin tidak dikehendaki untuk menghadkan pengambilan cecair Walau bagaimanapun, selaras dengan langkah penyakit, anda mungkin dikehendaki untuk menghadkan jumlah cecair yanganda boleh minum. Untuk mengelakkan kehausan – anda boleh mengelakkan makanan ringan yang masin dan tetap tenang pada hari-hari panas.

Besi: Penyakit buah-pinggang lanjutan juga boleh menyebabkan anemia dan pesakit dalam kes ini mungkin memerlukan makanan tambahan besi. Ini dapat diatasi melalui makanan tambahan besi atau dengan mengambil suntikan Erythropoietin (EPO).

Sebelum ini:Daging merah mungkin mencetuskan kerosakan buah pinggang – kegagalan buah pinggang

Artikel seterusnya:ini durian yang sesuai untuk pesakit-pesakit kegagalan buah pinggang?

Tag: makanan penyakit buah pinggang Diet penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat