WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Tambahan Vitamin yang Berkaitan Dengan Peningkatan Fungsi, Kehidupan, dan Penurunan Penurunan Ginjal

2018-02-14 01:01

Tambahan Vitamin yang Berkaitan Dengan Peningkatan Fungsi, Kehidupan, dan Penurunan Penurunan GinjalKekurangan vitamin D (hipovitaminosis D) boleh mengurangkan fungsi buah pinggang dalam penerima pemindahan jadi paras vitamin D yang mencukupi adalah penting untuk mengekalkan kesihatan Pemindahan Ginjal, menurut kajian yang akan dibentangkan di American Society of Nephrology Kidney Week 2013. Ini adalah penting untuk Ginjal Kronik Pesakit Penyakit (CKD) yang sedang mempertimbangkan Transplantasi Ginjal kerana bukti yang muncul menunjukkan bahawa perkembangan Penyakit Ginjal Kronik (CKD) mungkin dikaitkan dengan kekurangan vitamin D. Kajian berasingan menunjukkan bahawa orang dengan Penyakit Ginjal Kronik (CKD) mempunyai kadar yang sangat tinggi kekurangan vitamin D yang teruk yang semakin diperburuk oleh keupayaan yang dikurangkan untuk menukarkan vitamin ke dalam bentuk aktifnya. Vitamin D telah terbukti penting dalam mengawal selia sistem imun, menurunkan kemurungan, memperbaiki sistem kardiovaskular Penyakit Ginjal Kronik (CKD), dan kini melindungi orang dengan Penyakit Ginjal Kronik (CKD) terhadap kegagalan pemindahan.

Dalam kajian yang merangkumi 264 penerima pemindahan buah pinggang, para penyelidik mengukur kadar darah dasar vitamin D dan memeriksa hubungan mereka dengan penurunan fungsi buah pinggang, episod penolakan dan kematian pada orang dengan Penyakit Ginjal Kronik (CKD). Telah didapati bahawa vitamin D rendah meramalkan hasil pemindahan yang buruk, dan suplemen vitamin D tidak lama lagi selepas pemindahan buah pinggang mungkin agak meningkatkan hasilnya.

Satu lagi kajian juga mendapati tahap vitamin D rendah diukur pada tiga bulan selepas pemindahan menunjukkan fungsi ginjal yang lebih rendah dan peningkatan parut buah pinggang pada 12 bulan selepas pemindahan. Keputusan ini menunjukkan bahawa mereka yang mempunyai Penyakit Ginjal Kronik (CKD) yang mengekalkan vitamin D mereka dalam julat yang mencukupi (lebih daripada 20 ng / mL) akan mempunyai peluang yang lebih baik untuk mencegah kegagalan Pemindahan Ginjal. cina hospital buah pinggang menggalakkan anda untuk membincangkan suplemen vitamin D dengan ahli nefrologi anda kerana ia mungkin merupakan strategi yang mudah dan murah untuk meningkatkan hasil pemindahan anda dan mengekalkan buah pinggang anda lebih lama.

Sebelum ini:Apakah diet untuk penyakit buah pinggang dalam kehidupan seharian?

Artikel seterusnya:Pesakit penyakit buah pinggang kronik yang silap mata satu kesihatan yang mudah

Tag: Vitamin

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat