WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Apakah diet untuk penyakit buah pinggang dalam kehidupan seharian?

2018-02-13 23:38

1. Pesakit harus mempunyai makanan yang ringan dan cerewet, mengelakkan makanan laut, daging lembu, kambing, makanan pedas, wain dan semua makanan yang merangsang seperti spiced aniseed, kopi, caraway dan sesetengah yang lain. Khususnya untuk pesakit dengan kekurangan Yin seperti: lidah merah , peluh malam, usus kering kering, hematuresis dan lain-lain; pesakit dengan kekurangan Yang boleh makan makanan panas.

2. Pesakit makan sayur-sayuran segar dan buah-buahan yang sederhana dan air, mengelakkan semua tonik dan makanan yang mudah dibenci seperti: cili, leechee, coklat dan sebagainya.

3.Neomycin, streptomycin, gentamicin, caulis aristolochiae manshuriensis dan suntikan imun secara automatik semuanya dilarang untuk semua pesakit dengan penyakit buah pinggang.

4. Pesakit dengan uremia harus menyimpan kotoran yang fasih, harus 2-3 kali sehari, tidak tetap, mengendalikan seksual seperti, mempunyai lebih banyak rehat.

5. Pesakit yang telah menggunakan hormon, harus mengurangkan jumlah dan masa hormon bergantung kepada keadaan dengan bimbingan doktor.

6.Salt harus dilarang untuk pesakit dengan edema yang teruk, juga mengawal pengambilan protein dan minum kurang air. Pesakit boleh mempunyai diet natrium rendah dengan edema ringan. Orang dengan hematuria mikroskopik harus minum lebih banyak air, mempunyai lebih banyak epal, gula putih, wijen hitam, agaric dan lain-lain lagi.

7. Pesakit dengan uremia dan hiperkalemia tidak boleh makan makanan dengan kalium tinggi seperti: pisang, oren, kentang, tomato, labu, teh, kicap, dan monosodium glutamat, bertentangan dengan pesakit yang mempunyai kalium rendah.

8. Pesakit dengan hiperurikemik perlu dielakkan dengan buah pinggang, ikan, udang, ketam, kerang, wain, tandas, kacang dan bayam.

9. Semasa rawatan, jika terdapat keradangan, demam, jangkitan, pesakit perlu menghubungi doktor dalam masa yang tertentu, supaya dapat mendapat rawatan yang tepat pada masanya.

10.Keep mood yang baik dengan rawatan yang berterusan.

Sebelum ini:Pesakit buah pinggang digunakan rempah untuk mengetahui bakteria dan "Najis"

Artikel seterusnya:Tambahan Vitamin yang Berkaitan Dengan Peningkatan Fungsi, Kehidupan, dan Penurunan Penurunan Ginjal

Tag: diet penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat