WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Daging merah mungkin mencetuskan kerosakan buah pinggang – kegagalan buah pinggang

2017-12-14 19:55

Daging merah mungkin mencetuskan kerosakan buah pinggang – kegagalan buah pinggangDaging, tulang rusuk berair mata steak, atau burger daging lembu-ini hidangan daging merah mouthwatering lama dituduh sebagai tidak baik untuk kesihatan. Malangnya, satu kajian baru berdasarkan 15 tahun penyelidikan sekarang tuntutan untuk menyokong teori tersebut dengan bukti saintifik.

Risiko kegagalan buah pinggang dengan ketara meningkatkan dengan penggunaanberterusan daging merah, mencadangkan satu kajian baru yang dijalankan di National University of Singapore.

"Pengambilan daging merah adalah amat berkaitan dengan risiko ESRD [penyakit buah pinggang peringkat akhir atau kegagalan buah pinggang] dengan cara bergantung kepada dos," kata ABSTRAK Kajian ini.

Lebih daripada 60,000 dewasa dari Singapura telah mengambil bahagian dalam penyelidikan jangka panjang. Peserta dibahagikan beberapa Kumpulan mengikut berapa banyak daging merah yang mereka digunakan. Susulan secara berterusan ke menunjukkan bahawa kira-kira 1,000 peserta membangunkan kegagalan buah pinggang.

Orang-orang di dalam Kumpulan yang mendakwa untuk makan jumlah terbesar daging merah mempunyai 40 peratus risiko lebih tinggi mengalami kegagalan buah pinggang, berbanding dengan orang-orang yang memakan jumlah yang sederhana.

Nasib baik, bukan tiap-tiap jenis protein telah didapati berbahaya untuk buah pinggang, dan orang-orang yang melihat selepas otot-otot mereka masih boleh mendapatkan mereka tetap memerlukan protein daripada ayam, ikan, telur atau produk tenusu, lantas mengurangkan risiko.

"Kajian kami menunjukkan bahawa pengambilan daging merah mungkin meningkatkan risiko ESRD dalam masyarakat umum dan menggantikan sumber alternatif protein boleh mengurangkan insiden ESRD," menurut kajian.

Ini, Walau bagaimanapun, tidak bermakna bahawa orang harus "mengelak daripadadaging merah seperti racun", tetapi mencari pengganti untuk sekurang-kurangnya satu hidangan dengan daging merah sehari tidak idea yang buruk, pengarang kanankajian itu, Koh Woon-Puay, memberitahu Reuters kesihatan dalam sepucuk surat e-mel.

"Garis panduan semasa yang mengesyorkan menyekat pengambilan makanan protin pada pesakit dengan penyakit buah pinggang kronik yang maju untuk membantumengurangkan gejala-gejala dan lambat perkembangan penyakit buah pinggang peringkat akhir," Koh juga dinyatakan.

Satu anggaran 500 juta orang menderita daripada keadaan buah pinggang yang kronik, sesetengah daripada mereka telah memerlukan prosedur berterusan dialisis atau menjalani pemindahan ginjal, penyelidik berkata.

Ia pernah difikirkan bahawa orang yang mempunyai masalah buah pinggang yangmakan daging merah secara harian boleh menghadapi masalah dengan bahan yangdikenali sebagai urea yang membina di dalam badan mereka, kerana jika seseorangbuah pinggang tidak masalah bekerja, ia tidak cukup dibuang di air kencing mereka.

Yang baru belajar tegasan bahawa terdapat tiada bukti bahawa daging merah menyebabkan keadaan buah pinggang, tetapi ia kelihatannya menyumbang kepada proses Patologi.

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang dan makanan berpaket

Artikel seterusnya:penyakit buah pinggang kronik dan pemakanan

Tag: makanan penyakit buah pinggang Diet penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat