WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Pesakit penyakit buah pinggang sekiranya memilih untuk makan bijirin

2018-01-10 22:48

Pesakit penyakit buah pinggang sekiranya memilih untuk makan bijirinBijirin terbaik yang pesakit penyakit buah pinggang kronik sekiranya memilih untuk makan

Apabila anda pergi membeli-belah untuk bijirin, melihat bagi jumlah fosforus dankalium pada label. Ia memang tidak diperlukan, jadi jika ada pengeluar makanan telah menambah ia secara sukarela. Di samping itu, Lihatlah senarai bahan dan mengelakkan produk yang mempunyai 'phos' aditif makanan. Tahap yang tinggi fosforus dan/atau kalium dalam pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) boleh menyebabkan fungsi saraf yang tidak sihat, penyakit jantung dan kalsium untuk ditarik dari tulang dan pergi ke dalam peredaran. Ini boleh membawa kepada kalsifikasi arteri koronari, serangan jantung injap, pulmonari dan lain-lain tisu lembut, dan dikaitkan dengan masalah jantung yang serius. Pesakit kronik penyakit buah pinggang (CKD) boleh mengawal kedua-dua tahap mereka mengambil pengikat dan mengekalkan diet yang rendah fosforus dan kalium. Memilih bijirin sarapan pagi yang terbaik untuk penyakit buah pinggang kronik (CKD)

pesakit boleh menjadi tempat yang hebat untuk memulakan urusan anda fosforus dan kalium.

Pilihan bijirin panas yang lebih rendah dalam fosforus termasuk krim gandum, Malta-o-hidangan dan bubur jagung. Oatmeal biasanya lebih tinggi fosforus dan harus dihadkan kepada beberapa kali seminggu berdasarkan saranan-saranan pakar pemakanan anda. Banyak panduan diet penyakit buah pinggang kronik (CKD) letakkan oatmeal dalam had atau mengelakkan senarai kerana ia mengandungi lebih banyak fosforus berbanding bijirin panas lain yang disenaraikan. Satu cawan oatmeal dimasak segera mempunyai 176mg fosforus manakala satu cawan krim gandum bijirin telah hanya 95mg fosforus. Walau bagaimanapun, oatmeal dapat bermanfaat kerana dengan serat yang tinggi yang boleh membuat anda berasa lebih lengkap (meningkatkan penurunan berat badan) dan mengurangkan kolesterol dalam darah. Tetapi anda perlu berbincang dengan pakar pemakanan anda untuk menentukan jika ia adalah yang terbaik untuk menggabungkan ke dalam diet peribadi anda.

Lihatlah fakta-fakta pemakanan pada label "bersedia untuk makan" bijirin dan pilih jenama yang terendah dalam kalium dan fosforus. Bijirin banyak memberi % nilai harian (DV) bagi fosforus dan bukannya miligram. Cuba pergi dengan orang-orang yang mengandungi 10% DV atau kurang. Secara amnya, bijirin dengan bijirinditambah kacang atau keseluruhan cenderung untuk mempunyai jumlah yang tinggi fosforus.

Bijirin Bran adalah biasanya tinggi fosforus dan kalium daripada jagung alternatif berasaskan bijirin. 1 3/4 cawan hidangan emping bijirin bran mempunyai 150 mgfosforus dan 170 mg kalium berbanding hidangan secawan emping jagung yang mempunyai 20 mg fosforus dan 32 mg kalium. Bijirin yang rendah kalium dan fosforus termasuk Crispix, emping jagung (mengambil garam yang lebih rendah) dan Rice Krispies. Selain itu, anda boleh mempertimbangkan menggantikan susu untuk nondairy creamer kerana terdapat kira-kira 100mg perbezaan antara keduanya. Walau bagaimanapun, ini mungkin akan mengubah pengambilan kalori anda jadi buah pinggang hospital di china mencadangkan bahawa anda berbincang pertukaran ini dengan pakar pemakanan anda untuk menentukan jika ia terbaik untuk anda.

Sebelum ini:Buah-buahan, sayur-sayuran boleh berkesan Hydrate individu dalam pesakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Pesakit buah pinggang digunakan rempah untuk mengetahui bakteria dan "Najis"

Tag: buah pinggang Diet pesakit bijirin

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat