WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Buah-buahan, sayur-sayuran boleh berkesan Hydrate individu dalam pesakit buah pinggang

2018-01-10 22:39

Buah-buahan, sayur-sayuran boleh berkesan Hydrate individu dalam pesakit buah pinggangBuah-buahan dan sayur-sayuran boleh berkesan Hydrate individu dengan kronik buah pinggang penyakit (CKD) lebih baik daripada gelas air yang

Satu kajian baru mendapati bahawa beberapa sayur-sayuran dan buah-buahan berair mungkin hydrate badan dua kali seperti yang berkesan sebagai segelas air, menjadikan mereka yang menyegarkan Snek pilihan semasa musim panas. Kerana ia mengandungi ketika kering garam, mineral dan gula, mereka bekerja dalam cara yang sama untuk minuman isotonic yang memihak kepada banyak atlet.

Akta buah-buahan dan sayur-sayuran yang berair seperti makanan dan minumanyang boleh memberikan mineral salts, gula semulajadi, asid amino dan vitamin yang individu-individu yang menderita dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) mungkin hilang. Buah-buahan yang segar dengan air kandungan 85% atau lebih tinggi termasuk: apricot, blueberry, oren, peach, nenas, plum dan buah Rasberi. Tembikai seperti cantaloupe dan tembikai mempunyai beberapa kandungan air tinggi, lebih daripada 90 peratus dan mengandungi garam terimunokompromi penting, kalsium, magnesium, kalium dan natrium.

Sayur-sayuran yang banyak mempunyai kandungan air yang lebih daripada 90 peratus seperti saderi, timun, salad kecil, tomato dan timun Jepun. Sayur-sayuran-nutrien lain dengan kandungan air tinggi termasuk brokoli, kubis hijau, cauliflower, terung dan bayam.

Makan buah-buahan dan sayur-sayuran dengan kandungan air tinggi akan meningkatkan pengambilan air anda serta pengambilan nutrien bermanfaat dan serat.Memakan seluruh buah-buahan dan sayur-sayuran boleh membantu orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) rasa lebih lengkap lagi, menjadikan mereka kurang cenderung untuk Snek makanan yang tidak sihat dan bertindak sebagai satu komponen utama makanan rendah lemak dan rendah kalori. Walau bagaimanapun, ini semua perlu dilakukan dengan pengambilan cecair anda dibenarkan dalam fikiran. buah pinggang hospital di china mencadangkan bahawa anda berbicara dengan pasukan penjagaan kesihatan anda tentang apa-apa perubahan yang telah dibuat kepada diet anda.

Ingat bahawa untuk hydrate dengan betul, anda perlu untuk menggantikan kehilangan bendalir dari badan dengan satu yang serupa dengan komposisi semulajadi badan. Itulah air yang kaya dengan buah-buahan dan sayur-sayuran yang mengandungi mineral-mineral yang diperlukan adalah lebih baik untuk mengambil daripada air semata-mata.

Sebelum ini:Pesakit penyakit ginjal menguruskan mereka had cecair

Artikel seterusnya:Pesakit penyakit buah pinggang sekiranya memilih untuk makan bijirin

Tag: air buah-buahan sayur-sayuran Pesakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat