WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Pesakit penyakit ginjal menguruskan mereka had cecair

2018-01-10 22:35

Pesakit penyakit ginjal menguruskan mereka had cecairPesakit buah pinggang kronik (CKD) penyakit boleh meningkatkan pengambilan air mereka dan masih menguruskan mereka had cecair

Anda mungkin tidak dapat minum yang sepenuhnya lapan gelas air setiap hari untuk kekal sihat seperti yang dicadangkan untuk penduduk umum, tetapi air masih merupakan pilihan yang lebih baik daripada minuman yang mempunyai kafeinseperti soda, kopi atau teh kerana minuman ini sebenarnya boleh membuat andathirstier. Ramai pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) tertanya-tanya, "berapa banyak air perlu saya minum?" Anda mungkin dapat mengenalpasti dengan sentimen bahawa jika anda berada di dialisis kerana anda memerlukan untuk menghadkan pengambilan cecair. Selalunya, individu dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) memutuskan untuk memaksimumkan (atau melebihi) mereka elaun cecair yang disyorkan oleh splurging pada kopi, teh, susu, gelatin, jus buah-buahan/sayur-sayuran dan minum jumlah air yang terhad. Menggantikan air manis jus dan pukulan buah-buahan, minuman caffeinated secara besar-besaran, dan lain-lain pengambilan cecair juga adalah idea yang baik supaya anda boleh meraih keuntungan kesan-kesan berfaedah air pada pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD).

Air minuman adalah penting untuk kesihatan diri anda kerana anda kehilangan air setiap hari dari kulit penyejatan, najis, dialysis dan hanya bernafas. Kerugian air mestilah digantikan seperti kerap untuk mengelakkan penyahhidratan dan mengekalkan tahap kesihatan terbaik anda peribadi. Jika anda memilih untuk minum air ke atas minuman yang kalori (jus, soda, kopi, teh) dan makan diet buah pinggang yang terurus anda akan menjadi lebih lengkap dan mengurangkan pengambilan kalori anda. Orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) senarai menunggu pemindahan buah pinggang atau orang-orang yang telah menerima pemindahan mereka tetapi masih dianggap perubatan gemuk akan mendapati ini sangat bermanfaat. Air yang mencukupi penghidratan membantu mengekalkan tetap gerakan usus dan melawan keletihan otot. Juga air boleh mengelakkan kulit anda daripada mencari kering dan berkedut. Ini adalah penting untuk pesakit penyakit ginjal kronik (CKD) yang sering pernah mengalami dehidrasi kronik dan mempunyai kulit kering tidak stabil yang menyebabkan ketidakselesaan yang ketara.

Biasanya orang-orang yang menggunakan dialisis Peritoneal (PD) dan di Pusat hemodialisis (HD) mempunyai beberapa jenis had cecair manakala harian rumah hemodialisis (HHD) membuang cecair lebih bermakna bahawa pesakit tersebut tidak memerlukan had cecair. Ia adalah penting bahawa anda mematuhi had cecair anda dan tidak bergantung kepada dialisis untuk mengeluarkan semua cecair tambahan anda kerana jika anda mengekalkan cecair terlalu banyak, anda boleh menjadi terbeban (lebih banyak cecair memasuki badan anda daripada yang datang) dan mengalami masalah jantung yang teruk serta s welling sakit kepala (muka, tangan dan kaki), tenaga yang rendah, tekanan darah tinggi dan juga strok. Had cecair akan bergantung kepada berapa banyak air kencing yang anda buat (jika ada). buah pinggang hospital di china mencadangkan bahawa anda bercakap dengan pakar pemakanan anda tentang berapa banyak air yang anda sendiri perlu minum sebelum anda mengubah tabiat pengambilan cecair semasa untuk memasukkan air.

Sebelum ini:penyakit buah pinggang dan pesakit kencing manis dari tinggi Protein Diet

Artikel seterusnya:Buah-buahan, sayur-sayuran boleh berkesan Hydrate individu dalam pesakit buah pinggang

Tag: air pesakit penyakit buah pinggang Cecair urus

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat