WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Makanan dan ubat-ubatan untuk penyakit buah pinggang dan pesakit pesakit kencing manis

2018-01-10 01:21

Makanan dan ubat-ubatan untuk penyakit buah pinggang dan pesakit pesakit kencing manisMakanan dan pentadbiran ubat-ubatan akan datang makanan Label perubahan menawarkan berita bercampur untuk CKD dan pesakit kencing manis

Makanan dan ubat-ubatan pentadbiran telah mengumumkan ia akan membuat perubahan ketara mandatori untuk label pemakanan semasa yang diletakkan padamakanan. Pengisytiharan ini telah disokong oleh masyarakat kedua-dua penyakitbuah pinggang kronik dan pesakit kencing manis kerana label baru yang dicadangkan akan menyerlahkan ditambah gula dan kalori makanan serta kalium dan kalsium setiap hidangan yang kebanyakan label makanan kini tidak. Walau bagaimanapun, satu nutrien penting yang tidak boleh ditambah kepada label makanan baru adalah FOSFORUS.

Seperti yang anda tahu, fosforus aditif dalam makanan biasanya mengambil yangsering didedahkan telah dipanggil ke dalam soalan kerana pautan untuk kematian yang lebih tinggi pada mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik secara khusus. Apatah lagi, mereka menghadapi risiko penyakit kardiovaskular seperti penyakit buah pinggang kronik dan pesakit kencing manis, adalah berisiko tinggi untuk menderita komplikasi serius seperti serangan jantung, angin ahmar atau lebih teruk disebabkan oleh tahap fosfat Serum dinaikkan.

Anda mungkin terkejut untuk mengetahui tentang makanan di mana fosforus yang "tersembunyi." Aditif fosforus boleh didapati dalam makanan beku (72%), pra-buatan campuran makanan (70%), pakej daging (65%), dalam tin sup (54%), danjuga roti dan lain-lain barangan yang dibakar (57%). Aditif fosfat yang dimasukkan dalam makanan kerana dua sebab utama: (1) untuk memastikan makanan yang "segar" dipelihara dan (2) untuk menambah rasa.

Fosfat adalah sukar untuk mendapatkan diri daripada. Adakah anda mempunyai creamer dengan kopi atau teh pagi ini? Yup, ada fosforus aditif yang. Bagaimana pula yang kecil makanan segera sandwich... ada fosforus aditif yang. Isu dengan fosforus organik (aditif) adalah bahawa badan anda menyerap ia juga lebih mudah daripada yang secara semulajadi berlaku fosforus, dan ini menyebabkan paras fosfat Serum anda untuk melompat.

Anda mungkin bertanya, "Mengapa ini tidak yang disenaraikan pada label makanan!" Ia mungkin kelihatan seperti bermakna brainer tidak, betul? Wrong! Menurut Yayasan buah pinggang negara 's (NKF), Dr. Lisa Gutekunst (Pengerusi Majlis mengenai pemakanan buah pinggang), "Mereka tidak mempunyai fosforus pada radar mereka sekarang." Walaupun banyak organisasi termasuk NKF yang bekerja perlu fosforus sebagai nutrien yang disenaraikan, Dr. Gutekunst mengakui bahawa ia boleh menjadi seberapa banyak yang "20 tahun" sebelum ianya telah dimandatkan oleh FDA.

Kebanyakan penyakit buah pinggang kronik dan pesakit kencing manis tidak mempunyai 20 tahun menunggu perubahan untuk melindungi dan meningkatkan kesihatan mereka. Jika yang termasuk anda maka Pergilah makan makanan yang lebih organik yang mengandungi fosforus ditambah ditolak. Selain itu, makan makanan tinggi protein seperti keseluruhan telur, ikan segar, ayam segar keseluruhan dan bahagian ayam segar dengan tulang di. Makanan ini lazimnya mengandungi bahan tambahan yang sedikit atau tiada.

Jika apa-apa lagi, periksa label makanan anda untuk "tersembunyi" fosforus. Termasuk syarat-syarat biasa untuk aditif fosforus: Anodizing asid, Sodium Polyphosphate, pirofosfat, Sodium Tripolyphosphate, Polyphosphate, Tricalcium fosfat, Hexametaphosphate, Trisodium fosfat, Dicalcium fosfat, natrium fosfat, Monocalcium fosfat, Tetrasodium fosfat dan fosfat aluminium. Tulis syarat turun dan simpan di tempat yang berguna yang anda boleh dengan cepat merujuk kepada apabila anda pergi kedai runcit membeli-belah atau memasak.

Sebelum ini:Lada boleh kesan drastik dalam penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:penyakit buah pinggang dan pesakit kencing manis dari tinggi Protein Diet

Tag: makanan ubat-ubatan Pesakit buah pinggang pesakit diabetes

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat