WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Lada boleh kesan drastik dalam penyakit buah pinggang

2018-01-10 00:28

Lada boleh kesan drastik dalam penyakit buah pinggangKompaun yang dijumpai dalam lada boleh secara drastik kesan kesihatan mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik

Lada panas telah menunjukkan menjanjikan manfaat untuk kesihatan keseluruhan seseorang, dan kehilangan berat badan khususnya, terima kasih kepada kompaun dalam lada panas yang membuat mereka rasa pedas. Manakala orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) telah diberitahu untuk menghadkan atau benar-benar berhenti pengambilan mereka sodium dan garam, rempah ratus seperti lada panas berkhidmat sebagai pengganti sangat rasa. Lada panas mempunyai banyak manfaat kesihatan yang bahawa orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) boleh mengambil kesempatan daripada luar rasanya, termasuk mengurangkan keradangan, memperbaiki peredaran darah dan mempercepatkan penurunan berat badan.

Lada seperti Cayenne mempunyai keupayaan unik untuk merangsang peredaran darah. Kajian terkini telah menunjukkan bahawa Cayenne boleh membantu menyembuhkan otot dan sakit sendi, dan walaupun kelajuan penyembuhan tisu yang rosak. Aliran darah yang meningkat juga membantu untuk melindungi individu daripada tekanan darah tinggi dan penyakit jantung.

Lada panas boleh mengurangkan kesakitan dan keradangan yang boleh menyebabkan darah beku dan meningkatkan peluang pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) acara kardiovaskular. Apatah lagi, banyak lada telah didapati mempunyai ciri-ciri antimikrobial yang membendung penyakit kardiovaskular dan dikaitkan dengan membunuh sel-sel kanser serta berhenti kencing manis.

Kajian telah membuktikan bahawa jumlah yang mencukupi daripada lada boleh berhenti pengumpulan lemak dengan meningkatkan kadar mogok lipid dan menukarkan mereka kepada tenaga. Tenaga ini kemudian dipindahkan kepada vitaminyang lada kaya dengan seperti A dan C yang boleh membantu orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) melawan penyakit dan menguatkan sistem imun mereka. Antioksidan yang ditemui dalam lada boleh melawan tanda-tanda penuaan.

Dari segi penurunan berat badan, lada panas mengandungi ciri-ciri yang merangsang tenaga yang membakar kalori tiga peratus lebih banyak, terutama apabila dimakan sebelum bersenam. Capsaicin juga radikal mempengaruhi penghasilan Tiroid hormon (adrenalin kawalan dan dopamine) yang mengawal selera makan. Dengan menambah lada panas untuk makanan anda, anda mengurangkan selera makan anda kepada lebih daripada separuh, hanya cukup untuk anda makan secara sihat tetapi tidak makan terlalu banyak.

Lada panas telah digunakan selama beratus-ratus tahun untuk membantu senak dan penyelewengan gastrousus. Dengan merangsang penghasilan enzim penghadaman, kompaun, Capsaicin membuat penyerapan nutrien lebih berkesan. Kajianyang dijalankan oleh Pusat Perubatan University of Maryland, membuat kesimpulan bahawa Capsaicin dan lada segar boleh mengawal pecahan karbohidrat untuklebih cekap pengeluaran tenaga dan pengambilan kalori. Ia adalah untuk sebab ini bahawa lagi kajian-kajian klinikal sedang dijalankan ke arah capsaicin yang boleh merawat fungsi terhadap obesiti.

Yayasan buah pinggang negara mencadangkan bahawa orang-orang dengan kronik buah pinggang penyakit (CKD), "belajar untuk flavor makanan anda dengan herba dan rempah-ratus dan bukannya garam." Jangan gunakan garam penggantikecuali diluluskan oleh Nephrologists anda kerana mereka sering tinggi kalium. Sebaliknya, cuba gunakan perahan rempah seperti lada panas atau sos lada panas untuk meningkatkan rasa makanan selepasnya anda.

Sebelum ini:Diet pesakit buah pinggang bantuan rentak jantung, penyakit tulang, tekanan darah tinggi

Artikel seterusnya:Makanan dan ubat-ubatan untuk penyakit buah pinggang dan pesakit pesakit kencing manis

Tag: makanan penyakit buah pinggang Lada

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat