WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Diet pesakit buah pinggang bantuan rentak jantung, penyakit tulang, tekanan darah tinggi

2018-01-10 00:23

Diet pesakit buah pinggang bantuan rentak jantung, penyakit tulang, tekanan darah tinggiDiet mudah selain boleh membantu CKD pesakit rentak jantung dan tekanan darah tinggi dan penyakit tulang

Makan brokoli boleh lebih rendah risiko penyakit kardiovaskular, penyakit tulang,membantu mengawal atur tekanan darah, dan meningkatkan sistem imun, di mana kesemuanya adalah bermanfaat untuk pesakit penyakit ginjal kronik (CKD). Untuk boot, sayur-sayuran yang kaya dengan nutrien merupakan salah satu makanan yang paling mudah untuk mencari, kerana kebanyakan pasaraya menawarkan bekalan sayur-sayuran yang enak sepanjang tahun. Manfaat kesihatan brokoli bersama-sama dengan adanya dengan mudah membuat "Super sayuran" pilihan terbaik bagi orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD).

Mengikut kajian daripada Imperial College London, satu cawan brokoli sehari menawarkan "tindakan perlindungan untuk jantung, termasuk menghalang arteri tersumbat." Brokoli mengandungi sebatian yang dipanggil, mengkaji, yang diperlukan untuk mengaktifkan protein yang berhenti pembentukan wabak pada arteri itu serta nutrien anti-radang, Isothiocyanates (ITCs). ITCs berhenti keradangan kronik dalam salur darah yang bertanggungjawab untuk mengurangkan penyakit jantung dan strok.

web menyebut bahawa brokoli mengandungi kalium beberapa, tetapi untuk pesakit penyakit ginjal kronik (CKD) seharusnya "dimakan lebih kerap daripada orang-orang [sayur-sayuran lain] tinggi kalium untuk memastikan tahap kalium dalam jarak yang selamat." Kalium yang ditemui di brokoli adalah cukup sekadar untuk tekanan darah tinggi pertempuran, manakala kalsium dalam sayur-sayuran yang boleh membantu menentang osteoporosis. Sayur-sayuran itu juga merupakan serat-kaya, yang meningkatkan saluran gastrousus, serta mengurangkan tahap kolesterol darah.

Di samping itu, manfaat kesihatan brokoli telah dikaitkan dengan mencegah dan mengawal kebimbangan perubatan berikut: Penyakit Alzheimer, penyakit kencing manis, kekurangan kalsium, kanser perut dan usus besar, tumor malignan, kanser paru-paru, artritis, dan walaupun proses penuaan. Manakala sayur-sayuran yang menawarkan pelbagai keistimewaan untuk kesihatan bagi orang-orang denganpenyakit buah pinggang kronik (CKD), mereka masih perlu berbincang menerapkan dalam diet mereka dalam cara yang diukur dengan bantuan pakar diet mereka.

Sebelum ini:Dapat bawang putih dan halia baik untuk pesakit buah pinggang dialisis

Artikel seterusnya:Lada boleh kesan drastik dalam penyakit buah pinggang

Tag: diet tekanan darah tinggi Pesakit buah pinggang penyakit tulang jantung mengalahkan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat