WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Dapat bawang putih dan halia baik untuk pesakit buah pinggang dialisis

2018-01-10 00:19

Dapat bawang putih dan halia baik untuk pesakit buah pinggang dialisisDapat bawang putih dan halia baik untuk orang-orang yang menderita dengan CKD atau dialisis?

Jika anda mempunyai penyakit buah pinggang kronik (CKD) terutamanya jika anda adalah penyakit ginjal tahap akhir (ESRD) hemo atau dialisis peritoneal, anda akan mungkin Diet terhad. Sebahagian daripada anda boleh mendapat manfaat daripada ubat semula jadi seperti halia atau bawang putih jika mereka sesuai dalam pelan rawatan yang disyorkan (pemakanan) anda.

Halia adalah satu akar aromatik yang mempunyai rasa yang kuat dan yang digunakan dalam pelbagai resipi. Ia boleh didapati dalam bentuk keseluruhan akar sebagai serbuk atau teh dan ginger ale. Dahulu, halia telah digunakan sebagai pengawet makanan dan sebagai penawar senak. Hari ini ia masih digunakan untuk merawat rasa loya agak biasa gejala pesakit-pesakit dialisis.

Bawang putih, berkaitan dengan keluarga bawang, mempunyai rasa yang kuat dan bau perisa kacang. Ia biasanya digunakan dalam resipi. Sejarah dilihat sebagai Awetan, ubat, dan untuk menghindari roh-roh jahat. Kajian telah menunjukkan bahawa sayur-sayuran ini menghalang kanser. Tetapi ia dikenali dan digunakan untuk memasak.

Walaupun bawang putih dan halia mampu tidak menghalang atau menyembuhkan penyakit buah pinggang, mereka masih boleh mendapat manfaat penyakit buah pinggang kronik (CKD) dan Dialisis pesakit dengan cara yang sangat penting. Dalam kes halia, faedahnya terhadap senak dan loya boleh membantu pesakit-pesakit dialisis apabila mereka mengalami gejala-gejala ini. Semua pesakit dialisis harus mengelak daripada garam dan sodium. Bawang putih boleh digunakan sebagai pengganti dialu-alukan untuk garam untuk flavor memasak anda.

buah pinggang hospital di china mencadangkan bahawa anda menyemak dengan pasukan penjagaan kesihatan anda sebelum anda membuat apa-apa perubahan (tidak-kira berapa kecil) untuk pelan pemakanan anda. Pakar diet anda boleh membantu anda untuk merancang makanan anda termasuk halia dan bawang putih serta mengambil kira ubat preskripsi anda.

Sebelum ini:Makanan menghentikan keradangan kronik, mengurangkan penyakit jantung, sakit sendi dalam penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Diet pesakit buah pinggang bantuan rentak jantung, penyakit tulang, tekanan darah tinggi

Tag: makanan buah pinggang penyakit pesakit Dialisis pesakit Bawang putih Halia

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat