WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Makanan menghentikan keradangan kronik, mengurangkan penyakit jantung, sakit sendi dalam penyakit buah pinggang

2018-01-10 00:05

Makanan menghentikan keradangan kronik, mengurangkan penyakit jantung, sakit sendi dalam penyakit buah pinggangMengurangkan makanan yang menghentikan keradangan kronik, penyakit jantung, sakit sendi dan banyak lagi pesakit-pesakit CKD

Orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) boleh mengalami keradangan kronik yang boleh membawa kepada penyakit kardiovaskular dan juga untuk peningkatan kadar kematian. Lain-lain kesan sampingan utama keradangan termasuklah keletihan, demam, bengkak sendi, kehilangan selera makan dan otot kekejangan. Keradangan kronik berlaku melalui masa yang panjang dan mungkin tidak pernah pergi kerana keradangan bahan kimia secara berterusan dikeluarkan seluruh badan. Walaupun toksin membina, jangkitan, penyakit gusi dan ditanam semula pinggang yang tidak lagi berfungsi semua menjurus kepada keradangan, orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) masih boleh mengurangkan bahaya keradangan kronik dengan makan makanan tertentu anti-radang yang adalah baik bagi orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD).

Makan ikan 2 - 3 kali seminggu membantu merawat keradangan kerana kesan anti-radang asid lemak omega-3 ikan. Albacore tuna, herring, ikan kembung, rainbow trout dan ikan salmon adalah antara ikan yang paling tinggi dalam omega 3s. Jika anda tidak suka ikan, menimbang untuk mengambil suplemen minyak ikan selepas berbincang dengan pakar pemakanan anda.

Minyak zaitun dara tambahan ialah memasukkan makanan anti-radang yang kerana ia kaya dengan asid oleik dan mempunyai kandungan lebih kurang sihat trans-lemak jika dibandingkan dengan pilihan alternatif minyak. Di samping itu minyak zaitun membantu memperbaiki fungsi insulin yang seterusnya mengurangkan gula dalam darah; melindungi pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) berbanding comorbidity biasa (dua atau lebih wujud bersama-sama perubatan keadaan) kencing manis.

Brokoli kecambah Brussels dan cauliflower adalah pilihan baik, rendah kalium yang anti-radang. Anda boleh makan mereka mentah atau kukus untuk kekalkan terbaik mereka nutrien bermanfaat. Bilik-bilik ini juga mempunyai nutrien yang boleh meningkatkan sistem imun anda juga.

Jika anda sedang mencari untuk rempah yang baik yang mempunyai kualiti anti-radang, kemudian kunyit adalah contoh yang baik. Menambah satu sudu teh kepada makanan anda setiap hari akan membuktikan bermanfaat. Anda boleh menambah kepada sup anda, mencampurkannya dalam sos dan Kuah salad atau Tabur atas telur. Halia masih belum lagi rempah yang mempunyai ciri-ciri anti-radang.Walau bagaimanapun, halia telah dicatat secara meluas sebagai darah yang nipis dan boleh mengganggu sesetengah darah yang penipisan rawatan pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD). Oleh itu, jika anda mencari cara yang lebih semulajadi untuk mengurangkan keradangan anda, kemudian menggabungkan rempah ini ke dalam diet anda hanya selepas berbincang dengan pakar pemakanan anda.

Bayam mempunyai kandungan tinggi dari sifat-sifat anti-radang dan anti oksidatif. Ianya juga kaya dengan vitamin seperti magnesium, iron, kalsium, kalium dan asid folik, jadi berhati-hati jika anda berdiet kalium yang terhad. Apabila membeli bayam, memastikan ia ditanam menggunakan kaedah organik. Kelainan yang bukan organik selalunya disembur dengan banyak bahan-bahan kimia dan akibatnya anda mungkin boleh mengambil risiko kesihatan anda dengan mengisi tubuh anda dengan toksin yang lebih banyak, dengan itu, meningkatkan keradangan.

Keradangan pencegahan dan rawatan pada orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) boleh membantu mereka dalam meningkatkan kualiti hidup mereka dengan ketara. Dengan memastikan termasuk makanan mesra buah pinggang di atas dalam diet anda, anda akan membuat kemajuan besar dalam meningkatkan keradangan kronik anda. Cuma ingat untuk memeriksa dengan pakar pemakanan anda sebelum membuat sebarang perubahan kepada pelan diet buah pinggang anda.

Sebelum ini:"Berkualiti" Protein untuk pesakit penyakit ginjal

Artikel seterusnya:Dapat bawang putih dan halia baik untuk pesakit buah pinggang dialisis

Tag: makanan Penyakit jantung Keradangan kronik sakit sendi

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat