WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Makanan untuk pesakit kencing manis dan buah pinggang kronik penyakit (CKD)

2018-01-09 23:58

Makanan untuk pesakit kencing manis dan buah pinggang kronik penyakit (CKD)Menghairankan baru makan cadangan yang amat menjejaskan The Diet daripadaorang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) dan kencing manis

Selebriti kecergasan dan profesional kesihatan, Samantha Chang dilaporkan dalam pemeriksa pada hari Isnin, 17 Februari 2014 bahawa Diet yang rendah karbohidrat dan tinggi lemak bukan sahaja membolehkan penurunan berat badan, tetapi juga "membalikkan penyakit jantung dan Diabetes jenis II." Jika yang telah mengejutkan cukup, profesional dalam komuniti buah pinggang telah telah touting faedah rendah karbohidrat, protin sederhana, diet tinggi lemak secara berperingkat-peringkat penyakit buah pinggang kronik 3 hingga 5.

Manakala kebanyakan pakar-pakar kesihatan mengesyorkan untuk pesakit-pesakit mereka untuk mengurangkan lemak tepu dan sumber-sumber berpotensi untuk mengurangkan risiko kardiovaskular peristiwa dan mungkin kematian, kajian terbaru mendapati tiada Persatuan yang ketara antara pengambilan daging segar dan kardiovaskular peristiwa. Anda, Walau bagaimanapun, harus berhati-hati untuk memilih jenis makanan yang betul kerana daging yang diproses telah dikaitkan dengan peningkatan sebanyak 70% kematian bagi mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang.

Diet seperti Atkins, Paleo dan Ketogenic yang menggalakkan protein berkualiti tinggi dan lemak tepu, lemak sangat ramai orang dengan CKD atau kencing manisjuga diajar untuk mengelakkan, meningkatkan kolesterol baik dan boleh menjadi sangat lazat. Diet rendah karbohidrat juga didapati menghasilkan penurunan berat badan yang lebih besar daripada diet konvensional lain.

Apakah maknanya untuk pesakit kronik biasa Diet Renal atau pesakit kencing manis: suis di atas untuk disenaraikan diet dan melihat hidup anda berubah lebih baik? langsung tidak! Sebaliknya, bercakap dengan pakar pemakanan anda tentangfaedah-faedah berikut yang lebih ketat rendah karbohidrat, diet tinggi protein, dan lemak tinggi sederhana.

Lawati forum baru di KidneyBuzz.com untuk terus berhubung dengan penderma,bertanya soalan dan rangkaian dengan orang lain yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik dan kencing manis. Juga melawat bahagian e-dagang kami baru untuk setiap produk.

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang & pesakit kencing manis tidak memasak dengan minyak

Artikel seterusnya:"Berkualiti" Protein untuk pesakit penyakit ginjal

Tag: makanan pesakit kencing manis pesakit penyakit buah pinggang kronik

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat