WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Buah-buahan terbaik penyakit buah pinggang yang kronik dan pesakit kencing manis

2018-01-09 23:50

Buah-buahan terbaik penyakit buah pinggang yang kronik dan pesakit kencing manisTerbaik buahan itu penyakit buah pinggang yang kronik dan pesakit kencing manis harus menggabungkan ke dalam Diet mereka

Walaupun buah-buahan yang sarat dengan vitamin penting, mineral dan serat, memilih jenis buah-buahan yang salah boleh kurang berguna kepada kesihatan pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) dan kencing manis kerana beberapabuah-buahan mengandungi tahap karbohidrat, kalium yang tinggi dan gula. Oleh itu, untuk mengekalkan kesihatan yang baik anda perlu mengira buah-buahanyang sesuai sebagai sebahagian pelan makanan, bukannya merebut mana-mana bahagian dari masa ke semasa atau mengelakkan sama sekali. Diet yang tinggi dengan buah-buahan yang sesuai dapat meningkatkan tahap kesihatan pesakit CKD dan pesakit kencing manis, menurut satu kajian yang diterbitkan oleh American Society of Nefrologi.

Mempunyai sekeping buah-buahan segar atau salad buah-buahan sebagai hidangan pencuci mulut merupakan cara terbaik untuk memenuhi gigi manis anda dan mendapatkan pemakanan tambahan yang anda perlukan. Pilihan yang terbaik daripada buah-buahan adalah mana-mana yang segar, sejuk beku atau dalam tintanpa gula, anda perlu memilih buah-buahan dalam tin yang berada di dalam jusatau cahaya sirap untuk menghadkan gula dan kalium. Sedar bahawa buah-buahan kering Andainya agak tinggi kalium dan sering mempunyai saiz sajian yang kecil yang boleh menyebabkan anda lebih makan yang akan mengganggu diet anda disyorkan. Jika anda mendapat pengambilan buah-buahan anda melalui jus pastikan yang ianya 100% jus buah-buahan dan bahawa anda berada di dalam had cecair anda.

Sama ada anda suka blueberry, Strawberi atau apa-apa jenis lain beri, Semua yang baik bagi orang-orang CKD dan kencing manis. Beri makan dengan antioksidan, vitamin dan serat, rendah kalium dan karbohidrat. Tiga perempat daripada secawan blueberry segar mempunyai 62 kalori dan 16 gram karbohidrat. Jika anda tidak boleh menentang dorongan untuk hanya pop banyak daripada mereka di mulut anda, cuba beri dengan yogurt tanpa lemak yang jelas.

Ceri juga karbohidrat yang rendah dan boleh dimasukkan dalam diet kencing manis anda dengan selamat. Dua belas manis ceri mempunyai 59 kalori dan 14 gram karbohidrat, tetapi ceri Tat mungkin menjadi pilihan terutamanya baik. Satu kajian baru mendapati bahawa ceri Tat mengandungi ejen anti-radang yang lebih banyak daripada apa-apa buah-buahan yang baik untuk pesakit kencing manis dan pesakit CKD yang mengalami keradangan kronik. Ceri tart juga telah dikenali untuk melawan penyakit jantung, kanser dan penyakit-penyakit lain.

Epal, rendah kalium buah-buahan yang penuh dengan vitamin dihubungkan dengan mencegah serangan jantung dan strok pada mereka dengan CKD dan kencing manis kerana sihat jumlah serat dan vitamin C. Epal yang kecil adalah pilihan buah-buahan yang besar, dengan hanya 54 kalori dan 14 gram carb.

Rendah karbohidrat Kiwi adalah tidak digalakkan bagi mereka yang berdiet rendah kalium, tetapi adalah sumber yang sangat baik kalium, serat dan vitamin C bagi mereka tanpa sekatan tersebut. Satu kiwi besar mempunyai kira-kira 56 kalori dan 13 gram karbohidrat, jadi ia mungkin menjadi tambahan yang bijak kepada diet kencing manis anda. Berbincang dengan pakar pemakanan anda sebelum membuat sebarang perubahan kepada pelan diet semasa anda.

Sebelum ini:Pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik yang memakan garam

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang & pesakit kencing manis tidak memasak dengan minyak

Tag: makanan buah-buahan pesakit kencing manis pesakit penyakit buah pinggang kronik

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat