WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Makanan yang disesuaikan untuk pesakit penyakit ginjal kronik

2018-01-09 00:25

Makanan yang disesuaikan untuk pesakit penyakit ginjal kronikMakanan yang disesuaikan untuk pesakit penyakit ginjal kronik yang bertahan lama jika berlaku kecemasan

Walaupun hampir semua makanan mempunyai jangka hayat, ini adalah beberapa menjadi yang jika disimpan dimeteraikan, bertahan selama masa yang sangat lama dan boleh membantu dalam kes kecemasan. Jika ada bencana anda mungkinterperangkap di pasaraya anda rumah atau semua tempatan di kawasan anda mungkin dipenjarah atau ditutup. Seperti yang dilihat dengan bencana alam lain hari, ia boleh hari sebelum bantuan mampu untuk "menyelamatkan" anda. Penyediaan makanan adalah sukar tanpa kuasa dan air dan anda perlu ingat bahawa makanan dalam tin yang selalunya tinggi sodium. Semak label kandungan natrium dan kalium dan mempunyai makanan yang sedia dimakan seperti berikut di tangan.

Kering susu - susu serbuk harus menjadi bekalan bantuan makanan mainstay. Susu kering Andainya tidak mungkin sangat menarik, tetapi ia cukup banyak berlangsung selama-lamanya dan ini sangat berguna bagi bijirin apabila makanan adalah terhad. Ianya juga mudah untuk memberitahu jika produk yang telah buruk. Jika susu serbuk anda bertukar kuning, sudah tiba masanya untuk melambungkan ia.

Suling air - Simpan suling air untuk mencampurkan susu atau jus. Campurkan jumlah yang kecil hanya empat auns pada satu masa.

Peti/beg jus kranberi - jenis jus ini adalah berfaedah kepada pesakit CKD kerana ia mempunyai banyak vitamin C dan lain-lain sifat anti oxidant yang memerangi penyakit jantung dan strok.

Madu - walaupun ia tidak pek sama nilai pemakanan (dari segi vitamin dan mineral) sebagai makanan lain, madu boleh menambah tambahan perisa makanan, menyediakan gula ringkas dan boleh juga digunakan untuk merawat luka dan melecur.

Pudina - untuk menghadkan pengambilan cecair untuk dua cawan atau 16 auns sehari. Menyusu pada pudina kerana ia akan membantu berdepan dengan dahaga anda.

Rendah natrium Tuna dan rendah Sodium ayam - makanan dalam tin ini boleh dijadikan sumber pemakanan apabila ditinggalkan tanpa keupayaan untuk memasak makanan segar yang besar. Buka tin baru ayam dan tuna setiap hari untuk mengelakkan tainting. Balut memo makanan dengan selamat bagi pelupusan untuk mengurangkan bau.

Paket mayones - Menyimpan beberapa paket tunggal dimeteraikan mayones supaya anda boleh menambahnya ke tuna dan ayam yang merebak kepada meningkatkan rasa dan tekstur.

Unsalted keropok - Unsalted keropok mempunyai jangka hayat yang panjang dan boleh digunakan untuk mencedok atau menyebarkan ayam atau tuna bagi rezeki. Madu juga boleh drizzled ke atas keropok untuk melayan manis.

Graham keropok - boleh dijadikan snek lewat malam atau Sarapan Pagi dengan skim susu atau air.

Sebelum ini:Diet vegetarian pada pesakit penyakit ginjal kronik

Artikel seterusnya:Pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik yang memakan garam

Tag: diet makanan Diet penyakit buah pinggang pesakit penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat