WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Diet vegetarian pada pesakit penyakit ginjal kronik

2018-01-09 00:17

Diet vegetarian pada pesakit penyakit ginjal kronikPenemuan-penemuan yang tidak dijangka tentang Diet vegetarian dan kesannyakeatas pesakit penyakit ginjal kronik

Ramai pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) mempertimbangkan diet vegetarian. Walaupun diet rendah protein yang bermanfaat bagi orang-orang CKD, kajian menunjukkan bahawa terdapat banyak sebab mengapa diet (tinggi-soya) vegan tradisional yang mungkin menimbulkan banyak masalah kepada pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik ramai (CKD). Kesan-kesan yang mungkin termasuk kalsifikasi ginjal, menghalang penyerapan mineral dan tahap toksik mineral yang berlebihan. Juga, sekolah menengah nutrien yang didapati dalam produkhaiwan seperti kalsium dan magnesium mungkin mempunyai sifat-sifat yang bermanfaat untuk pesakit buah pinggang.

Kebanyakan individu dengan banyak kronik buah pinggang penyakit (CKD) menganggap bahawa diet vegetarian yang sihat dan hasil Semua Tawaran, tetapi ini tidak mungkin berlaku. Diet vegetarian yang boleh menyebabkan mereka yang CKD untuk mengorbankan protein berpotensi memberi manfaat terutamanya dalam sumber haiwan. Untuk kejayaan jangka panjang, mereka dengan banyak kronik buah pinggang penyakit (CKD) mesti mengekalkan tahap protein yang mencukupi untuk mengelakkan miskin keseimbangan mineral yang boleh meningkatkan otot membuang dan risiko menjadi lebih buruk keadaan atau kematian mereka.

Walaupun diet vegetarian yang tipikal mungkin mengandungi bahan-bahan yang berpotensi boleh membahayakan pesakit penyakit buah pinggang kronik ramai(CKD) termasuk kacang soya, kacang tanah dan kacang. Walau bagaimanapun, EdD Chef Nancy Berkoff, RD, mencadangkan bahawa ia telah menunjukkan bahawa diet vegetarian yang dirancang rapi dengan Nephrologists biasa dan kakitangan kesihatan Dietitians adalah satu penyelesaian yang secukupnya dalam menguruskan penyakit buah pinggang kronik ramai (CKD). Malah, satu kajian 2010 yang disiarkan dalam jurnal Persatuan Nefrologi di Amerika Syarikat menyatakan bahawa diet vegetarian yang dibuat lebih mudah untuk "menghapuskan bahan yang mungkin berbahaya" seperti fosforus toksik dari pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik ramai (CKD) darah dan air kencing.

Walaupun diet vegetarian yang mungkin muncul memberi manfaat kepada pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik ramai (CKD) kerana protein terhad, soya adalah Legum sahaja yang datang dekat dengan memberikan protein yang mencukupi. Terdapat kebimbangan banyak, Walau bagaimanapun, tentang soya kesan negatif penggunaan mungkin menyebabkan orang dengan banyak kronik buah pinggang penyakit (CKD). Bagi mereka yang ingin mendapatkan diet yang sihat, kira-kira lebih baik mungkin datang daripada bercakap dengan pakar pemakanan anda tentang bermula vegetarian regimen. Makan juga sejumlah kecil produk haiwan (daging terutamanya rumput-fed) boleh menawarkan faedah-faedah yang dipertingkatkan kepada mereka dengan banyak kronik buah pinggang penyakit (CKD) apabila digandingkan dengan unsur-unsur tertentu daripada diet vegetarian.

Matlamat bagi mana-mana Diet buah pinggang penyakit buah pinggang kronik ramai (CKD) perlu mengurangkan sisa hasil sampingan yang dibina dalam badan di samping memastikan pemakanan yang secukupnya. Anda perlu mendapatkan jumlah protein yang diperlukan, mengurangkan bahan buangan di dalam darah, mengekalkan keseimbangan mineral (sodium, fosforus dan kalium) serta mengelakkan pengambilan cecair yang berlebihan untuk mengelakkan beban lampau. Hospital buah pinggang di China mencadangkan bahawa pesakit CKD menggunakan ini disediakan maklumat sebagaimana garis panduan bukan sebagai gantian mesyuarat dengananda diiktiraf pakar diet buah pinggang.

Sebelum ini:Teh kawalan tekanan darah tinggi penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Makanan yang disesuaikan untuk pesakit penyakit ginjal kronik

Tag: diet makanan Diet penyakit buah pinggang pesakit penyakit buah pinggang Diet vegetarian

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat