WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Teh kawalan tekanan darah tinggi penyakit buah pinggang

2018-01-09 00:09

Teh kawalan tekanan darah tinggi penyakit buah pinggangTeh boleh mengawal tekanan darah tinggi, mencegah penyakit kardiovaskular di CKD

Penyakit kardiovaskular merupakan punca utama kematian di kalangan pesakit-pesakit hemodialisis, dan tekanan darah yang tidak dikawal dengan baik adalah faktor risiko utama untuk acara-acara kardiovaskular. Selain itu, tekanan darah tinggi tetap menjadi salah satu penyebab utama penyakit buah pinggang kronik (CKD) dan menyumbang kepada pembangunan peringkat akhir buah pinggang penyakit (ESRD).

Bacaan tekanan darah tinggi adalah salah satu yang melebihi 140/90 milimeter Utarid. Tokoh pertama, tekanan systolic, sepadan dengan 'Lonjakan' yang berlaku dengan setiap denyutan jantung. Anda mungkin telah fikir anda adalah semata-mata memuaskan dahaga seorang, tetapi penyelidik mengatakan bahawa minumtiga cawan teh sehari boleh juga menstabilkan tekanan darah anda, mengurangkan dan meminimumkan perubahan bacaan tekanan darah yang diambil pada waktu malam.

Pakar berkata, faedah-faedah teh adalah sebahagian besarnya disebabkan oleh kandungan flavonoid, bahan-bahan antioksida, yang mengatasi penyakit kardiovaskular. Ia sudah lama dikenali tekanan darah tinggi yang boleh meningkatkan risiko penyakit jantung. Kini pelbagai perubahan dalam tekanan darah juga diiktiraf sebagai faktor risiko penting berbanding bacaan tekanan darah yang menunjukkan perbezaan kecil dalam tempoh 24 jam.

Sudah ada bukti bahawa teh merupakan penyumbang kepada hati yang sihat, tetapi ini adalah suatu penemuan yang penting kerana ia menunjukkan kaitan antara teh dan faktor risiko utama bagi penyakit jantung. Ini menunjukkan bahawa penggunaan teh hitam merendahkan kadar perubahan tekanan darah pada waktu malam. Kajian juga menunjukkan menambah susu tidak akan menjejaskan faedah.

Tekanan darah tinggi merupakan faktor risiko kardiovaskular dan jumlah kematian yang diiktiraf dengan baik. Secara tradisinya tahap tekanan darah telah disamakan dengan risiko tetapi perubahan tekanan darah kini lebih lagi difikirkan untuk menyumbang kepada risiko. Teh hitam dan flavonoid juzuk yang ada semakin dikaitkan dengan peningkatan tekanan darah dan Kesihatan kardiovaskular. Penggunaan teh hitam tetap telah ditunjukkan kepada tekanan darah yang lebih rendah.Oleh itu, Hospital buah pinggang di China mengesyorkan minum teh tiga cawan teh hitam setiap hari mengikut keperluan pengambilan cecair anda.

Sebelum ini:Minuman yang merendahkan tekanan darah pesakit penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Diet vegetarian pada pesakit penyakit ginjal kronik

Tag: teh tekanan darah tinggi Buah pinggang penyakit penyakit kardiovaskular

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej: