WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Minuman yang merendahkan tekanan darah pesakit penyakit buah pinggang

2018-01-09 00:05

Minuman yang merendahkan tekanan darah pesakit penyakit buah pinggangMinuman yang merendahkan tekanan darah dan risiko penyakit jantung dan strok pada pesakit penyakit buah pinggang

Cranberries boleh mengurangkan tahap tekanan darah pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD). Satu kajian 2012 mendedahkan bahawa meminum jus kranberi mempunyai purata penurunan tekanan darah sistolik dan diastolic 3 mm Hg setiap satu. Penyelidik menyatakan bahawa penurunan Hg 3 mm ini dalam kedua-dua sistolik dan tekanan darah diastolic ketara sejak Tempahan bukan perubatan strategi mengurangkan sering mengakibatkan penurunan dalam tekanan darah sistolik darah, tetapi tidak diastolic. Tekanan darah sistolik adalah nombor pertama bagi tekanan darah bacaan, dan ia mengukur tekanan arteri semasa penguncupan jantung semasa diastolic adalah nombor kedua bagi tekanan darah bacaan, ukuran tekanan arteri di antara kontraksi.

Cranberries menyediakan pelbagai manfaat termasuk antioksidan bagi perlindungan terhadap tekanan darah tinggi, kolesterol tinggi, serta banyak vitamin C danlain-lain sifat antioksidan yang bermanfaat untuk memerangi penyakit jantung dan strok. Berry ini boleh juga didapati dalam bentuk buah-buahan segar, buah-buahan kering Andainya atau pil harian. Jumlah yang disyorkan jus kranberi untuk penyelenggaraan tekanan darah optimum julat dari 2 kepada 3 cawan sehari. Pesakit penyakit buah pinggang (CKD) yang kronik boleh mempertimbangkan untuk bercakap dengan pakar pemakanan mereka mengambil pil kranberi jika mereka prihatin tentang mengekalkan keseimbangan cecair mereka atau menguruskan kalium dari buah-buahan dalam diet buah pinggang mereka. Bergantung kepada pengeluar, satu pil sehari boleh sama sehingga 6 cawan jus kranberi.

Jus kranberi kalori yang tetap boleh menjadi agak tinggi gula tambahan dan tinggi kalori, jadi Hospital buah pinggang di China mengesyorkan bahawa penyakit buah pinggang kronik (CKD)

pesakit minum merupakan pilihan jus kalori yang lebih rendah untuk mengelakkan pertambahan berat badan. Jus kranberi cenderung nipis darah, jadi anda perlu menggunakannya berhati-hati jika anda mengambil darah penipisan ubat sepertiWarfarin. Cranberries mengandungi Asid salisilik, yang juga thins darah, jadi jika anda mengambil Aspirin selalu berbincang dengan pakar pemakanan anda sebelum menambah cranberries untuk diet buah pinggang anda tetap. Asprin dan cranberries mengandungi sesetengah sifat yang agak sama supaya jika anda alah kepada aspirin anda juga mungkin alah kepada cranberries. Penurunan sebanyak 3 mm Hg bukanlah penurunan yang besar, tetapi ia adalah penurunan, dan jika anda sedang berusaha untuk tekanan darah lebih rendah menambah jus kranberi rendah kalori diet anda mungkin a bantuan sihat selepas berunding dengan pakar pemakanan anda.

Sebelum ini:Makanan jatuh yang pesakit penyakit buah pinggang kronik akan mengelakkan

Artikel seterusnya:Teh kawalan tekanan darah tinggi penyakit buah pinggang

Tag: diet Diet penyakit buah pinggang minum pesakit penyakit buah pinggang merendahkan tekanan darah

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat