WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Makanan jatuh yang pesakit penyakit buah pinggang kronik akan mengelakkan

2018-01-08 23:59

Makanan jatuh yang pesakit penyakit buah pinggang kronik akan mengelakkanMakanan jatuh bahawa pesakit penyakit buah pinggang kronik akan mengelakkan tetapi boleh dan harus menikmati musim ini

Musim panas sekarang telah meninggalkan dan kejatuhan ialah masyarakat penyakit buah pinggang kronik (CKD). Menuai epal yang segar membawa pelbagai resipi pai dan cider. Bersama-sama dengan warna berubah-ubah datang makanan lazat yang padat dengan nutrien sesuai CKD yang membantu kesihatan mata (antioksidan beta karotena), kesihatan prostat (antioksidan likopena) dan banyak lagi.Berikut adalah beberapa makanan kejatuhan yang orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) seharusnya tidak terlepas keluar ke atas.

Ubi keledek kaya dengan Beta-karotena antioksidan serta serat, vitamin B6, asid folik, vitamin C dan lazat keseluruhannya dibakar di dalam ketuhar atau panggang dengan hujan renyai minyak zaitun. Walaupun kebanyakan pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) mengelakkan keledek kerana mereka mempunyai tahap yang lebih tinggi daripada kalium, larut lesap boleh menurunkan paras kaliumyang ditemui di dalam sayur-sayuran. Menurut Yayasan buah pinggang Kebangsaan, keledek perlu leached dalam air suam. Keping ubi keledek menjadi kepingannipis dan bilaskan di bawah air hangat yang mengalir. Meletakkan mereka di tempat mandi air suam pada nisbah sepuluh bahagian air kepada satu bahagian ubi keledek. Berendam selama sekurang-kurangnya dua jam. Bilas sekali lagi dalam air suam dan masak pada nisbah lima bahagian air kepada satu bahagian ubi keledek. Tanya Pakar pemakanan anda berapa banyak kentang leached adalah selamat untuk anda untuk mengambil sendiri.

Cili akan memanaskan anda Bilakah cuaca berubah menjadi sejuk. Resipi tradisional dan cili dalam tin tinggi dalam natrium dan mungkin mengandungi fosforus tinggi bahan-bahan seperti kacang atau dihidangkan dengan keju. Ini mematikan ramai orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) dari resipi. Kekunci, Walau bagaimanapun, untuk membuat cili mesra buah pinggang adalah untuk menghadkan atau menggantikan kacang, tomato dan sos tomato semasa memilih bahan-bahan segar yang semulajadi rendah natrium bole. KidneyBuzz.com telah berkongsi resepi cili sesuai Diet buah pinggang di bahagian menu kesan laman webnya.

Bandar di Brussel pucuk akan sedikit kubis dan diketahui yang kaya dengan fitokimia. Kecambah ini dipercayai mempunyai sifat antioksidan yang seorang pejuanganti-kanser yang besar. Mereka adalah lazat apabila dipanggang dalam ketuhar atau sautéed dan drizzled dengan minyak zaitun dan madu.

Epal dianggap rendah kalium dengan hanya 158mg mineral dalam epal purata. Iamenyediakan serat bersama-sama dengan quercitin (antioksidan heart-sihat). Epal yang dibakar yang ditabur dengan kayu manis dan raisins memasukkan selepas makan malam melayani manakala apple cider akan membuat anda hangat sepanjang malam sejuk jatuh.

Cranberries hanya terdapat dalam kejatuhan tetapi mereka membekukan baik, jadi stok ke atas beberapa beg tambahan. Di samping itu untuk melindungi terhadap Jangkitan pundi kencing, cranberries melindungi perut daripada menyebabkan ulser bakteria dan yang penuh bermanfaat antioksidan. Anda harus merasa bebas untuk membuat sos buatan sendiri kranberi, Bakar mufin kranberi dan menambahkan cranberries kering salad.

Kunci untuk berjaya mengikuti diet buah pinggang anda adalah sederhana. Baki pelbagai jenis makanan untuk membangunkan pelan jangka pendek dan jangka panjang makanan yang sesuai dengan selera anda sementara berikutan sekatan diet anda. Memakan terlalu banyak makanan mana-mana satu boleh menjadi berbahaya, tetapi berhati-hati menguruskan penyediaan dan penggunaan anda membolehkan anda untuk makan perkara-perkara yang anda sukai. Hospital buah pinggang di China menggalakkan orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) untukmenggunakan artikel ini untuk tujuan maklumat sahaja dan bukan sebagai pengganti bagi cadangan atau nasihat daripada kakitangan kesihatan Dietitians dan Nephrologists mereka. Oleh itu, benar-benar Elakkan apa-apa makanan yang Nephrologist atau pakar diet anda merasakan tidak selamat dan berunding dengan mereka sebelum membuat sebarang perubahan kepada diet buah pinggang anda.

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang sayur-sayuran yang makan untuk mengelakkan penyakit

Artikel seterusnya:Minuman yang merendahkan tekanan darah pesakit penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang kronik makanan Diet penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej: