WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Penyakit buah pinggang sayur-sayuran yang makan untuk mengelakkan penyakit

2018-01-08 23:54

Penyakit buah pinggang sayur-sayuran yang makan untuk mengelakkan penyakitSayur-sayuran utama buah pinggang kronik (CKD) penyakit pesakit perlu makan musim sejuk ini untuk mengelakkan penyakit

Musim sejuk akan tidak lama lagi kepada kami dan pada musim panas, badan anda akan memerlukan tambahan vitamin dan mineral untuk membantu memerangi cuaca sejuk, penyakit dan jangkitan. Walaupun pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) boleh mengambil suplemen untuk mendapatkan Pengambilan vitamin yang diperlukan mereka, mereka dapat mengelakkan pil tambahan yang mengambil, menjimatkan wang dan menikmati proses lebih baik dengan mendapat vitamin mereka melalui Menu juga disediakan. Semua pesakit CKD harus meninjau melayan musim sejuk ini untuk membantu memberi mereka vitamin yang mereka perlu semasa musim akan datang.

Musim sejuk Skuasy termasuk Centennial, pisang, butternut, labu, spageti dan serban Skuasy. Skuasy ini yang sedia ada di musim gugur dan musim sejuk tetapi dengan hanya 90-250 mg kalium, Skuasy musim panas (Skuasy kuning dan timun Jepun) biasanya disyorkan untuk orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang berdiet rendah kalium. Walaupun ia adalah benar bahawa kebanyakan Varieti Skuasy musim sejuk yang tinggi kalium (250 445 mg), terdapat pengecualian kalium yang rendah seperti Skuasy spageti dengan hanya 91 mg kalium.Jika anda berada di diet penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang anda boleh mempertimbangkan untuk makan musim sejuk Skuasy selepas berbincang dengan pakar pemakanan anda kerana ianya kaya dengan vitamin yang baik untuk pesakit penyakit ginjal kronik (CKD) seperti vitamin A, vitamin C dan serat.

Kubis merupakan sumber vitamin B, vitamin C, magnesium dan protin yang terkenal mereka sifat-sifat anti-radang yang membantu mengurangkan bengkak, satu cabaran yang biasa bagi pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang besar. Selain itu, kajian telah menunjukkan bahawa kubis menawarkan kelegaan daripada sakit kepala yang teruk. Sering dijumpai dalam senarai sayur-sayuran yang baik-baik saja untuk pesakit penyakit ginjal kronik (CKD), kubis boleh berkhidmat mentah dalam salad, masak sup dan gulai atau direbus dan disajikan sebagai hidangan sampingan. Walau bagaimanapun, semak dengan pakar pemakanan anda sebelum menambah sayur-sayuran ini kepada diet anda untuk memastikan ia memenuhi keperluan anda yang unik.

Artichokes adalah sumber yang baik serat, vitamin C dan boleh membantu penghadaman. Sayur-sayuran ini mempunyai lebih tinggi jumlah kalium jadi pastikan untuk menyemak dengan pakar pemakanan anda sebelum menerapkan dalam pelan makanan anda. Walau bagaimanapun, ada resipi untuk berenang artichoke "Buah pinggang-Friendly". Walaupun artichokes boleh digoreng atau direbus, salah satu cara terbaik untuk makan adalah dengan belayar selama 30-45 minit. Semak jika ia dilakukan dengan menindik bahagian bawah dengan pisau, ia hendaklah slaid di mudah.

Cauliflower boleh memberikan pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) dengan vitamin C, asid folik dan serat. Ini adalah sayur-sayuran lebih rendah kalium dan boleh digunakan oleh penghidap CKD sebagai bahan utama "Kentang Mashed olok-olok." Antara dalam banyak cara lain anda boleh mempersiapkan diri dalam sayur-sayuran, ia adalah mudah untuk rebus, sedikit lada dan makan! Ramai yang keliru tentang bagaimana untuk memilih Ketua cauliflower terbaik. Hanya perlu memilih firma putih atau berwarna krim kepala dengan florets yang ketat, daun-daun hijau yang terang dan tiada tompok-tompok coklat.

Selain sebagai sumber vitamin C yang besar, kacang pea salji adalah ringan dan lazat. Mereka akan menyimpan selama beberapa hari di dalam peti sejuk dan mudah untuk membuat oleh mendidih selama 1 hingga 2 minit. Mereka boleh dijadikan snek musim sejuk yang cepat dan sihat, tetapi jangan lupa untuk keluarkan steams rentetan sebelum memasak.

Jika anda suka sayur-sayuran yang disyorkan tetapi bimbang tentang kandungankalium yang tinggi, Hospital buah pinggang di China menggalakkan anda untuk bercakap denganpakar pemakanan anda tentang larut lesap sayur. Leach sayur-sayuran, mengurangkan hasil mentah menjadi kepingan kecil, tutup dengan air sejuk, rendam selama empat jam pada suhu bilik, dan kemudian bilas sebelum memasak.

Sebelum ini:Vitamin tambahan untuk pesakit penyakit ginjal

Artikel seterusnya:Makanan jatuh yang pesakit penyakit buah pinggang kronik akan mengelakkan

Tag: diet makanan penyakit buah pinggang sayur-sayuran

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat