WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Vitamin tambahan untuk pesakit penyakit ginjal

2018-01-08 23:49

Vitamin tambahan untuk pesakit penyakit ginjalVitamin suplemen tersebut buah pinggang kronik (CKD) penyakit pesakit harus mempertimbangkan menggunakan dan lain-lain untuk mengelakkan

Pesakit kronik penyakit buah pinggang (CKD) sering terlepas atau berlebihan mengambil vitamin yang kritikal dalam diet mereka disebabkan oleh pembentukan sisa, regimen ubat-ubatan, rawatan dialisis, diet sekatan atau hilang selera makan. Kadangkala badan pesakit CKD boleh menukar dan kehilangan keupayaan untuk membuat vitamin seperti vitamin D. berasaskan cadangan anda Nephrologist, vitamin penting yang membantu badan anda menukar makanan yang anda makan kepada tenaga untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu hendaklah ditambah. Dalam kes lain, anda boleh mempertimbangkan menghadkan vitamin tertentu, berdasarkan syor daripada pasukan penjagaan kesihatan anda, yang dikenali untuk pembentukan toksin dalam badan anda. Selalunya ramai orang dengan CKD adalah benar-benar tidak menyedari atau keliru tentang vitamin dan mineral yang mana mereka mungkin akan kurang dan yang mereka harus mengelak daripada. Oleh itu, perkara-perkara berikut perlu menyediakan anda dengan gambaran.

Nephrologist anda mungkin mengesyorkan menambahkan atau meningkatkan vitamin seperti B dan C untuk membantu meningkatkan tenaga, meningkatkan kesihatan sistem imun serta membaiki sel-sel darah merah dan tulang. Dalam kes tahap tinggi fosforus, pesakit CKD mungkin disyorkan pengikat fosforus yang sering kali mengandungi kalsium. Kerana anda gagal buah pinggang mereka kehilangan keupayaan untuk menjadikan vitamin D aktif jadi Nephrologist anda ditetapkan Khas aktif vitamin D tambahan untuk mengawal hormon paratiroid (PTH) dan Kesihatan tulang/gigi anda. Pelega untuk Supplement tersebut akan

bergantung kepada peringkat PTH, kalsium dan fosforus dan mesti menjadi individu dan dipantau dengan rapi supaya.

Manakala vitamin E membantu melindungi orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) penyakit jantung ia tidak secara amnya diperlukan sebagai tambahan. Selain itu, pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang biasanya tidak kurang vitamin K yang boleh menyebabkan darah kaunseling pesakit dan mengganggu pencair darah yang lain. Sudah tentu jika Nephrologist anda mengesyorkan atau mempunyai salah satu vitamin yang ditetapkan anda perlu mengikuti regimen mereka. Vitamin A adalah khusus menjadi kebimbangan bagi pesakitkerana tahap dalam kebanyakan kes sudah meningkat pada orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD), dan tambahan tambahan mungkin beracun.

Supplement seperti vitamin berbilang yang popular dan produk-produk vitamin Super kekuatan mungkin mengandungi vitamin atau mineral yang harus terhad atau dielakkan oleh orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD). buah pinggang hospital di china menggalakkan anda untuk hanya mengambil makanan tambahan seperti yang disyorkan oleh Nephrologist utama anda. Jika Nephrologist anda tidak mengesyorkan suplemen vitamin apa-apa kemudian bertanya sama ada beliau akan mencadangkan mana-mana bagi keadaan unik anda.

Sebelum ini:Nutrien terlepas pandang penyakit buah pinggang kronik (CKD)

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang sayur-sayuran yang makan untuk mengelakkan penyakit

Tag: diet pesakit penyakit buah pinggang Vitamin

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat