WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Nutrien terlepas pandang penyakit buah pinggang kronik (CKD)

2018-01-08 23:44

Nutrien terlepas pandang penyakit buah pinggang kronik (CKD)Nutrien paling penting diabaikan oleh penyakit buah pinggang kronik (CKD) pesakit yang boleh membetulkan kebanyakan masalah mereka

Satu kajian baru mendapati bahawa kekurangan vitamin B12 mungkin mempunyai kesan-kesan merosak pada pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD), terutamanya pada hemodialisis, termasuk meningkatkan tentangan mereka kepada rawatan anemia seperti agen-agen merangsang Erythropoietin) ESAs). Dr. David L. Katz, Pengarah Pusat Penyelidikan pencegahan Yale University telah menyimpulkan bahawa kekurangan vitamin B12 boleh mengehadkan kebolehan anda untuk berfikir dengan jelas, menyebabkan miskin penyelenggaraan sistem saraf dan meningkatkan peluang untuk anemia.

Keputusan diterbitkan di jurnal antarabangsa Nefrologi dan Renovascular penyakit mendapati bahawa tambahan Vitamin B12 dikaitkan dengan peningkatan anemia dan terhad ESA pentadbiran. Penemuan ini adalah penting kerana dua sebabyang termasuk fakta bahawa sesuai tahap vitamin B12 boleh meningkatkan kualiti hidup pesakit-pesakit CKD dengan membuat sel tubuh yang baru dan mengurangkan kes-kes anemia. Selain itu, mengehadkan pengambilan ESAs seperti Epogen, Procrit dan Aranesp mengurangkan risiko teraruh Sawan, tekanan darah tinggi, sakit kepala, serangan jantung, strok atau kematian walaupun dengan CKD, menurut pihak pentadbiran makanan dan dadah.

Manifestasi biasa daripada kekurangan vitamin B12 termasuk lemah, kebas dan kesemutan, keletihan, pening, bengkak dan kerengsaan kepada mulut dan lidah, serta cepat marah. Nutrien ini boleh didapati dengan banyaknya Tempahan ikan, kerang, daging, telur dan produk tenusu. Walaupun Syarikat dialisis, Davita, mencadangkan bahawa individu yang kurang mengambil dos ug/day 2-3, buah pinggang

Hospital buah pinggang di China menggalakkan anda untuk semak dengan pakar pemakanan anda untuk menentukan makanan mana yang paling berkesan untuk mengekalkan tahap B12 yang mencukupi untuk keperluan unik anda.

Sebelum ini:Buah pinggang yang kronik penyakit pesakit Super sayuran organik

Artikel seterusnya:Vitamin tambahan untuk pesakit penyakit ginjal

Tag: diet makanan penyakit buah pinggang kronik Diet penyakit buah pinggang Nutrien

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat