WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Diet yang disyorkan untuk semua peringkat penyakit ginjal kronik

2018-01-04 19:22

Diet yang disyorkan untuk semua peringkat penyakit ginjal kronikPerubahan yang drastik kepada Diet buah pinggang yang disyorkan untuk semua peringkat penyakit ginjal kronik

Orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang teruk meningkat risikokematian kardiovaskular. Biasanya mereka dinasihatkan diet pengambilan lemak tepu yang dikurangkan yang akhirnya diperolehi daripada strategi tradisional yang merendahkan kolesterol. Lemak tepu telah dikaitkan dengan peningkatan dalam jumlah kolesterol, kedua-dua kolesterol LDL (buruk) kolesterol HDL (baik). Walaupun cadangan Diet memberi tumpuan kepada mengurangkan lemak tepu dansumber-sumber berpotensi termasuk daging merah dan lain-lain produk daging tinggi lemak, analisis hari sudah mula mencari Pertubuhan tidak ketara antara pengambilan daging segar dan pengaliran peristiwa.

Apabila kolesterol LDL (buruk) terlalu banyak beredar di dalam darah, ia boleh secara perlahan-lahan membina di dinding dalaman arteri yang memakan jantung dan otak. Bersama-sama dengan bahan-bahan lain, ia boleh membentuk plak, deposit yang tebal, keras yang boleh mengecilkan arteri tersebut dan menjadikan mereka kurang fleksibel. Di sisi lain, kolesterol HDL yang dikenali sebagai kolesterol yang "baik", kerana paras HDL seolah-olah untuk melindungi daripada serangan jantung. Malah, tahap HDL (kurang daripada 40 mg/dL untuk lelaki dan kurang daripada 50 mg/dL untuk wanita) yang rendah juga meningkatkan risiko penyakitjantung.

Dalam kajian pesakit hemodialisis (HD), penyelidik mendapati bahawa profil lipid konvensional (siri ujian yang digunakan untuk mengukur risiko seseorang untuk keadaan jantung koronari) pula meramalkan kematian. Sebaliknya, faktor-faktor confounding kelihatan lebih menunjukkan risiko kardiovaskular. Penyiasatan bakalke Eropah menjadi kanser (EPIC) mendapati tidak meningkatkan risiko penting berkaitan dengan daging yang belum diproses atau pengambilan ayam, manakala peningkatan pengambilan daging yang diproses mendahului hampir 70% peningkatan dalam kematian penyakit kardiovaskular (CVD). Bersama-sama, analisis ini mohon soalan sama ada daging yang diproses telah confounding pembolehubah dalam analisis pengambilan daging dan lemak tepu pada CVD.

Peningkatan LDL dipengaruhi oleh pengambilan karbohidrat. Secara khusus, pengambilan karbohidrat tinggi meningkatkan pembebasan zarah-zarah LDL yang tebal. Walau bagaimanapun, diet rendah karbohidrat, protein tinggi telah terbukti untuk mengurangkan kolesterol LDL. Oleh itu, jika daging belum diproses tidak dikaitkan dengan risiko kardiovaskular dan diet tinggi karbohidrat mengubah LDL zarah, ia akan kelihatan bahawa diet rendah karbohidrat dan daging yang belum diproses akan perlu untuk semua peringkat termasuk mengalami dialisis CKD.

Kajian ini menunjukkan bahawa Diet tinggi protein tidak memberi kesan negatif kepada buah pinggang berfungsi dalam individu dengan peringkat awal penyakitbuah pinggang kronik (CKD). Pengambilan protein berkurangan dikenali bermanfaat dalam populasi penyakit buah pinggang kronik (CKD) maju dalam mengurangkan kesan toksin uremic. Oleh itu, Pengarah Hospital buah pinggang di china, kajian mendapati bahawa ia akan memberi manfaat untuk menilai kesan rendah karbohidrat, protin sederhana, diet tinggi lemak secara berperingkat-peringkat lewat daripada kronik buah pinggang penyakit (CKD) termasuk penyakit ginjal tahap akhir (ESRD). Jika anda sedang mempertimbangkan mengubah diet anda di mana-mana cara buah pinggang hospital di china amat mengesyorkan bahawa anda tidak berbuat demikian sehingga anda bercakap dengan pakar pemakanan anda untuk mencipta satu pelan yang disesuaikan untuk keadaan tertentu anda.

Sebelum ini:Makanan biasa untuk pesakit penyakit ginjal kronik

Artikel seterusnya:Buah pinggang yang kronik penyakit pesakit Super sayuran organik

Tag: makanan penyakit buah pinggang kronik Pemakanan Diet penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat