WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Makanan biasa untuk pesakit penyakit ginjal kronik

2018-01-04 19:04

Makanan biasa untuk pesakit penyakit ginjal kronikMakanan biasa yang memerangi biasa penyakit utama di kalangan pesakit penyakit ginjal kronik

Meredakan rasa sakit yang anda hadapi dari penyakit buah pinggang kronik (CKD) tidak pernah sungguh sedap. Dengan menggabungkan makanan ini ke dalam diet buah pinggang anda secara konsisten anda boleh menurunkan berat badan, merendahkan tekanan darah anda, mengurangkan kesakitan arthritis dan mengawal penyakit-penyakit lain yang anda boleh berjuang seperti kencing manis, penyakit jantung dan osteoporosis. Sudah tentu makanan tidak boleh menggantikanubat-ubatan atau penjagaan berkualiti yang anda mungkin akan menerima dari pasukan penjagaan kesihatan anda tetapi dengan beberapa perubahan kecil diet anda radikal boleh meningkatkan kesihatan dan kualiti hidup anda.

Sebanyak separuh daripada semua pesakit yang menghidapi gout mempunyai tahap kemerosotan buah pinggang yang merupakan satu bentuk keradangan artritis yang amat menyakitkan. Pesakit dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) muncul untuk menghadapi risiko memuncak gout kerana urate Kristal pertambahan joints yang menyebabkan kesakitan dan keradangan. Bagi pesakit yang mempunyai masalah buah pinggang artritis merumitkan rawatan kerana fungsi buah pinggang berkurang mereka menyebabkan mereka untuk mengelakkan ubat-ubat antiradang Bukan steroid untuk melegakan kesakitan. Tetapi terdapat banyak pilihan lain untuk anda. Contohnya, halia mengandungi sebatian yang bertindak begitu juga bagi sesetengah ubat-ubatan anti-radang. Sebaik-baiknya, anda mahu untuk mendapatkan hit halia setiap hari oleh tergelincir sedikit hirisan akar dalamair panas untuk membuat teh, grating ke goreng atau menambah tanah halia untuk minuman. Walau bagaimanapun, halia juga boleh bertindak sebagai darah yang lebih nipis, jadi jika anda sedang mengambil ubat darah-penipisan,

Tanya doktor anda jika ia adalah selamat untuk makan halia. Selain itu, Labu mengandungi antioksidan yang dapat membantu melambatkan perkembangan artritis dan melegakan kesakitan dengan mengurangkan keradangan. Sahaja mempunyai tiga lada loceng merah seminggu kerana ia mengandungi jumlah karotenoid keradangan-pertempuran yang besar. Lada boleh dicampur dalam salad dan boleh diletakkan sandwic untuk makan tengahari.

Kencing manis adalah punca paling biasa kegagalan buah pinggang, membentukhampir 44 peratus daripada kes-kes yang baru. Putih telur telah terbukti menjadi pangkalan yang sempurna untuk hidangan mesra diabetes kerana ianya rendah kalori, kolesterol percuma dan kaya dengan protein berkualiti tinggi. Oleh itu, putih telur boleh membantu menjaga tahap anda berat badan dan gula dalam darah pada terjungkir walaupun seorang. Cuba untuk mempunyai sekurang-kurangnya tiga atau empat berasaskan telur Menu seminggu.

Jika anda tidak mendapat cukup kalsium dalam diet anda, tubuh anda akan mula"meminjam", apa yang ia perlu daripada kalsium yang disimpan di dalam tulang. Jadi patah adalah masalah biasa dalam pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) kerana tahap kalsium dan fosforus adalah konsisten keseimbangan. Brokoli memberikan anda nutrien tulang-bangunan empat dalam satu pakej mudah: vitamin C dan K, kalium dan kalsium beberapa. Kajian telah mendapati bahawa mendapat cukup vitamin C dan K dihubungkan kepada mempunyai ketumpatan tulang yang tinggi. Makan brokoli sekurang-kurangnya tiga kali seminggu dengan berkhidmat sebagai sampingan makan malam atau makan mentah untuk snek yang cepat.

Penyakit kardiovaskular yang akaun bagi lebih daripada separuh daripada semuakematian di kalangan penghidap kegagalan buah pinggang. Oatmeal adalah kaya dengan serat larut air yang selak untuk sebatian kolesterol dan membantu membawa mereka keluar dari badan anda. Penyelidikan menunjukkan bahawa orang-orang yang makan purata 2.5 hidangan oat gandum setiap hari mempunyai 21peratus mengurangkan risiko kejadian kardiovaskular seperti serangan jantung dan strok berbanding orang-orang yang hampir tidak makan apa-apa. Ikan salmon yang liar adalah salah satu punca yang pekat lemak omega-3, yang boleh membantu triglycerides yang rendah, meningkatkan paras kolesterol baik (HDL), dan membantu mengurangkan keradangan dalam badan. Apatah lagi, banyak kajian telah mendapati bahawa orang-orang yang makan salmon sekurang-kurangnya dua kali seminggu mempunyai risiko yang lebih rendah dengan ketara daripada penyakit jantung koronari, serta kematian mengejut dari denyutan jantung yang tidak teratur (aritmia).

Makan sihat untuk hidup lebih lama dan meningkatkan kualiti kehidupan anda! Setiap orang adalah berbeza dan pilihan makanan yang disyorkan itu mungkin mempunyai kesan-kesan yang tidak diingini terhadap diet buah pinggang anda semasa. Oleh itu, sebelum anda membuat sebarang perubahan, KidneyBuzz.com menasihatkan bahawa anda membincangkan cadangan ini dengan pasukan penjagaan kesihatan anda sebelum melaksanakan mana-mana daripada mereka. Perkarayang indah tentang c-

hanges adalah bahawa mereka dengan mudah diterima pakai dengan sedikit gangguan kepada gaya hidup masa kini atau bajet anda, dan anda perlu mula melihat beberapa bulan selepas pelaksanaan penambahbaikan jika anda berpegang kepada pelan anda.

Sebelum ini:Snek buah pinggang/kencing manis anda kegemaran anda

Artikel seterusnya:Diet yang disyorkan untuk semua peringkat penyakit ginjal kronik

Tag: diet makanan penyakit buah pinggang kronik Diet penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat