WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Keseimbangan zat pemakanan dalam pesakit penyakit ginjal kronik

2018-01-04 18:48

Keseimbangan zat pemakanan dalam pesakit penyakit ginjal kronikPembelajaran untuk mentafsirkan label makanan akan memperbaiki keseimbangan nutrien dalam pesakit penyakit ginjal kronik

Menggunakan label pemakanan produk makanan boleh mengecewakan kerana mereka sukar untuk memahami, dan memohon untuk diet buah pinggang anda khusus. Belajar bagaimana untuk memahami label pemakanan produk makanan boleh menjadi sangat membantu dalam mengimbangi diet anda dan membuat ia lebih mudah untuk mematuhi pelan rawatan anda. Untuk mengurangkan masayang anda habiskan mentafsir fakta pemakanan pada label makanan, buah pinggang hospital di china telah memberi anda senarai khasiat dan nilai-nilai yang disyorkan.

Kolesterol: Persatuan jantung Amerika mengesyorkan menghadkan pengambilankolesterol 300 miligram atau kurang setiap hari.

Kalium: Makanan dengan lebih daripada 200 miligram setiap hidangan dianggaptinggi dengan kalium.

Natrium: Jika hidangan makanan anda adalah lebih daripada 300 miligram maka ia dianggap tinggi dalam natrium.

Fosforus: Makanan yang tinggi fosforus akan mempunyai saiz yang menghidangkan melebihi 160 miligram.

Karbohidrat - elaun karbohidrat harian yang disyorkan ialah 130 gram.

Protein: Harian pengambilan protein adalah bergantung sama ada anda diet protein tinggi, atau diet rendah protein. Walau bagaimanapun, cadangan pengambilan harian purata protein ialah kira-kira 56 gram bagi lelaki dan 46 gram untuk wanita.

Lemak Trans - ia adalah dinasihatkan untuk mengambil lemak trans sesedikit yang mungkin. Malah, jumlah tersebut sesuai lemak trans adalah 0 gram sehari. Sering kali hal ini tidak mungkin, jadi buah pinggang hospital di china mencadangkan bahawa anda menghadkan pengambilan lemak ini seberapa banyak yang mungkin.

Lemak tepu - ia adalah dinasihatkan untuk menghadkan anda lemak tepu 20 gram atau kurang sehari.

Jumlah lemak: Ini adalah kombinasi trans, polyunsaturated, monounsaturated dan lemak tepu. Ambil perhatian bahawa Syarikat akan dipaksa untuk senarai trans lemak dan lemak tepu pada label, dan jumlah lemak perlu kira 20-30% dari jumlah pengambilan kalori.

Malangnya, jika anda mempunyai CKD atau dialisis, kelemahan untuk pelabelan makanan adalah bahawa ia adalah pilihan untuk pengilang untuk memaparkan jumlah kandungan kalium dan fosforus, dan ini adalah antara masalah pemakanan paling penting yang anda mempunyai. Jika anda mempunyai soalan mengenai salah satu Galian tersebut, bertanya kepada pakar pemakanan anda atau hubungi pengeluar secara langsung, nombor yang disenaraikan pada label produk. Selain itu, banyak restoran-restoran makanan segera akan memberikan anda maklumat pemakanan mengenai makanan mereka atas permintaan anda.

Sebelum ini:Serangan jantung ponteng Sarapan Pagi peningkatan pesakit buah pinggang penyakit?

Artikel seterusnya:Snek buah pinggang/kencing manis anda kegemaran anda

Tag: diet makanan penyakit buah pinggang kronik Diet penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat