WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Rendah vitamin C dalam buah pinggang yang kronik penyakit pesakit-pesakit dialisis

2018-01-04 00:20

Rendah vitamin C dalam buah pinggang yang kronik penyakit pesakit-pesakit dialisisKekurangan vitamin C adalah sangat biasa pada pesakit-pesakit dialisis dan mungkin timbul daripada kerugian semasa dialisis, pengambilan makanan yang kaya dengan vitamin C yang terhad, dan pecahan penambahan vitamin c disebabkan oleh keradangan. Kekurangan vitamin ini pesakit-pesakit dialisis boleh mempunyai kesan yang negatif sebagai satu kajian di Institut Penyelidikan ginjal klinik mendapati perkaitan dengan gusi dialisis dan penyakit berkaitan anemia. Apatah lagi,vitamin C juga mempunyai beberapa peranan yang mantap termasuk synthesizing kolagen (protein yang menyokong tisu-tisu badan yang lain), meningkatkan carnitine (membantu pusingan badan lemak kepada tenaga), menyerap besi pemakanan dan menggerakkan besi dalam sel-sel darah merah.

Pengambilan vitamin C yang lebih besar mungkin diperlukan untuk kesihatan optimum hasil penduduk dialisis. Walau bagaimanapun, cadangan semasa untuk pesakit-pesakit dialisis menasihati tambahan vitamin C 75-90mg setiap hari kerana kebimbangan tentang vitamin C yang membawa kepada penyakit tulang, dan Deposit Kristal kecil menetap di tisu-tisu lembut. Ini boleh memudaratkan fungsi organ dan menyebabkan pergerakan terjejas disebabkan oleh kesakitan dan kekejangan. Kerana vitamin C adalah hilang melalui dialisis yang kering dan ia sering adalah terhad dalam diet anda, vitamin berbilang ginjal harian boleh menjadi bahagian yang penting dalam penjagaan piwaian bagi pesakit-pesakit dialisis. Anggaranhasil dialisis dan amalan corak kajian (DOPPS) menunjukkan bahawa buah pinggang multi vitamin yang ditetapkan hanya kira-kira 70% daripada pesakit-pesakit dialisis di Amerika Syarikat.

Walaupun berlebihan vitamin C adalah jelas berbahaya untuk mengalami dialisis, terdapat perdebatan mengenai cadangan semasa pengubahsuaian. Yayasan buah pinggang negara telah mencadangkan bahawa, "terdapat cukup bukti untuk mengesyorkan penggunaan vitamin C dalam pengurusan anemia pada pesakit dengan CKD." Walau bagaimanapun, kajian lain tentang vitamin C tambahan telah mencadangkan bahawa selain faedah berpotensi untuk pengurusan anemia, vitamin C juga membantu badan menyerap besi, pembuatan kolagen, membentuk dan pembaikan sel-sel darah merah, menguatkan tulang, dinding kapilari dan pembuluh darah firma, melindungi dari lebam, mengekalkan gusi yang sihat, menyembuhkan luka dan luka dan meningkatkan sistem imun yang sihat.

10-25% (sehingga 2009) pesakit dialisis akan dianggap sebagai vitamin C kurang disebabkan oleh sekatan diet, keradangan dan kerugian semasa dialisis. Oleh itu, individu yang mengalami cabaran ini boleh mempertimbangkan membincangkanpreskripsi ginjal multi vitamin dengan Nephrologists mereka serta strategi-strategi lain yang mereka boleh mencadangkan untuk meningkatkan anda vitamin C.

Sebelum ini:Buah-buahan dan sayur-sayuran untuk pesakit penyakit ginjal kronik

Artikel seterusnya:Buah pinggang yang kronik penyakit pesakit: cara pengambilan Protein melalui Diet

Tag: Dialisis diet makanan penyakit buah pinggang kronik Vitamin C

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat