WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Buah-buahan dan sayur-sayuran untuk pesakit penyakit ginjal kronik

2018-01-04 00:16

Buah-buahan dan sayur-sayuran untuk pesakit penyakit ginjal kronikKebanyakan pesakit-pesakit dialisis menikmati makan buah-buahan dan sayur-sayuran seperti kebanyakan orang lakukan. Tetapi tidak seperti orang-orang yang sihat, pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) peringkat akhir dan mengalami dialisis perlu berhati-hati dengan jenis-jenis yang mereka makan kerana ia adalah merbahaya untuk mengambil terlalu banyak kalium.

Manakala buah-buahan dan sayur-sayuran dianggap agak rendah fosforus dan mengandungi kurang daripada 110mg setiap hidangan, kalium yang berlebihan dilihat sebagai kesan sampingan yang berbahaya yang boleh menyebabkan rentak jantung tidak teratur atau walaupun serangan jantung pada pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD). Menurut Laman web pakar perubatan Nefrologi, kalium tinggi buah-buahan dan sayur-sayuran termasuk: artichoke, lobak merah, Kai LAN, labu, parsnips, kecambah Brussels, yams, Swiss Chards, tomato dijemur, aprikot, avocados, cantaloupe, tarikh, pisang, oren, prun, raisins, tembikai, keledek dan bayam.

Oleh itu, anda mungkin perlu membuat pengubahsuaian dalam pengurusan diet anda dengan pakar pemakanan anda dengan memilih buah-buahan dan sayur-sayuran yang mengandungi kurang daripada 150mg kalium setiap hidangan. Ini akan kecambah alfalfa, kacang hijau, kubis, cauliflower, blueberry, epal, cranberries,

peaches, buah, anggur, beri hitam, Raspberi, Strawberi, plum, nenas, bawang putih, hominy, salad, Bawang besar, pasli, lada, kacang pea salji, turnips, eggplants, dan Gamat.

Ingat bahawa kerana anda mempunyai kronik buah pinggang penyakit (CKD) anda perlu membuat perubahan diet anda tetap termasuk menghadkan cecair, Makan diet protein yang rendah, dan menyekat garam, fosforus dan kalium. Mana-mana buah-buahan dan sayur-sayuran yang anda memilih untuk makan perlu berada dalam kesederhanaan dan semak dengan anda pakar-pemakanan tambahandiberi petunjuk.

Sebelum ini:Adalah minyak sayur-sayuran yang sihat untuk mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik

Artikel seterusnya:Rendah vitamin C dalam buah pinggang yang kronik penyakit pesakit-pesakit dialisis

Tag: penyakit buah pinggang kronik buah-buahan Diet penyakit buah pinggang diet makanan sayur-sayuran

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat