WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Adalah minyak sayur-sayuran yang sihat untuk mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik

2018-01-04 00:13

Adalah minyak sayur-sayuran yang sihat untuk mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronikRamai daripada anda menyediakan sebahagian makanan anda di rumah untuk mempunyai lebih banyak kawalan ke atas kandungan diet anda. Punca utama kematian dalam orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) adalah penyakit jantung, jadi ia adalah penting bagi anda untuk mengetahui yang mana minyak dan lemak yang sihat dan yang tidak sihat. Orang-orang yang menderita dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang kadang-kadang keliru tentang minyak yang digunakan dalam memasak atau baking kerana terdapat beberapa klasifikasi yang berbeza termasuk lemak:

Tidak tepu - lemak yang mempunyai lebih daripada satu double-terikat (tak tepu) karbon dalam molekul. Minyak yang tinggi dalam minyak tidak tepu termasuk minyak jagung, minyak kacang soya, safflower tetap dan minyak bunga matahari dan minyak cottonseed.

Monounsaturated - lemak yang ditemui dalam minyak zaitun dan minyak canola,mungkin berguna apabila dimakan secara sederhana dan digunakan untuk menggantikan lemak tepu atau lemak trans. Membantu meningkatkan kesihatan jantung.

Tepu lemak - lemak berlaku secara semulajadi yang ditemui dalam lemak daging,lemak babi, keju, banyak barangan yang dibakar, dan makanan goreng serta minyak sawit dan minyak kelapa. Ini boleh meningkatkan risiko penyakit jantung.

Trans-lemak - dibentuk apabila minyak cair berubah menjadi pepejal lemak seperti marjerin memendekkan dan keras. Ini boleh meningkatkan risiko penyakit jantung.

Omega 3 asid lemak - ditemui dalam makanan laut, sayur-sayuran berdaun hijau,ikan dan minyak canola.

Sesetengah orang berfikir bahawa apa-apa yang dilabelkan sebagai "Minyak sayur-sayuran" adalah baik bagi kamu. Tidak begitu! Kebanyakan apa yang dilabelkan sebagai "Minyak sayur-sayuran" semata-mata secara besar-besaran ditapis minyak kacang soya (diproses di bawah tekanan haba tinggi dan dengan pelarut industri). Kadang-kadang mungkin, ia juga mungkin boleh ditapis secara besar-besaran safflower, jagung dan lain-lain minyak serta.

Masalah dengan minyak kacang soya, minyak jagung, minyak safflower, dan lain-lain sama "minyak sayuran", ialah mereka yang kebanyakannya terdiri daripada lemak tidak tepu (kebanyakan sangat reaktif jenis lemak) yang meninggalkan mereka terdedah kepada pengoksidaan dan radikal pengeluaran apabila terdedah haba dan cahaya. Minyak tidak tepu yang diproses adalah keradangan dalam badan anda kerana KEREAKTIFAN mereka tinggi untuk haba dan cahaya. Keradangan iniadalah apa yang menyebabkan banyak masalah dalaman kita seperti penyakit jantung, dan kencing manis.

Badan anda memerlukan jumlah lemak untuk fungsi tertentu. Memilih monounsaturated lemak bukannya polyunsaturated, trans-lemak dan tepu jenis manfaat jantung anda dengan mengurangkan kolesterol tinggi. Buah pinggang Hospital di china mencadangkan, menghadkan jumlah minyak yang anda memasak dengan seberapa banyak yang anda boleh, terutamanya jika anda bimbang tentang kenaikan berat badan. Semak dengan pakar pemakanan anda tentang berapa banyak menggunakan jika anda mahu untuk menambahkan berat badan, tetapi peraturan am adalah bahawa memasak atau baking dengan minyak apa-apa dan malah boleh membantu memenuhi selera anda; selagi anda menggunakan orang-orang yang sihat secara sederhana.

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang yang kronik pesakit Diet Vegetarian

Artikel seterusnya:Buah-buahan dan sayur-sayuran untuk pesakit penyakit ginjal kronik

Tag: diet makanan penyakit buah pinggang kronik Minyak sayur-sayuran

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat