WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Semua pesakit penyakit buah pinggang kronik Elakkan ikan

2018-01-03 23:58

Semua pesakit penyakit buah pinggang kronik Elakkan ikanPeratusan besar tubuh manusia dibuat daripada protein dan tanpa kehidupan protein, badan kita akan dapat sembuh dari kecederaan, menghentikan pendarahan atau melawan jangkitan. Itulah sebabnya mengapa makan protein adalah begitu penting untuk kekal sihat. Pengambilan protin ini tidak lurus ke hadapan untuk pesakit penyakit ginjal kronik (CKD) kerana dalam sesetengah kes mereka dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) digalakkan untuk menghadkan pengambilan protin mereka walaupun pada orang lain, mereka perlu meningkatkan protin mereka.

Dalam kes mereka yang mengalami dialisis, diet rendah protein yang tidak lagi diperlukan kerana dialisis membuang pembentukan sisa di dalam badan. Malah kerana asid amino yang kritikal akan disingkirkan semasa dialisis, pengambilan protin yang tinggi diperlukan untuk membantu menjaga pesakit yang sihat dan bermaya. Makanan tinggi protein seperti daging, susu dan telur boleh menjadi tinggi dalam lemak dan kolestrol. Oleh itu, jika anda mempunyai kolestrol yang tinggi atau penyakit kardiovaskular, doktor dan pakar pemakanan anda mungkin mengesyorkan makan makanan kaya dengan protein yang lebih banyak hati mesra seperti ikan. Manakala, orang secara umumnya percaya bahawa semua ikan adalah baik untuk mereka, mereka mungkin terkejut untuk mengetahui bahawa ada yang tidak. Berikut adalah beberapa ikan yang bukan untung, makanan dan air Watch, mengesyorkan orang harus mengelak daripada.

Hampir 90 peratus ikan keli yang diimport ke Amerika Syarikat yang berasal dari Vietnam, di mana penggunaan antibiotik yang diharamkan di Amerika Syarikat adalah meluas. Dua jenis ikan keli Vietnam dijual di Amerika Syarikat, Swai dan Basa, tidak teknikal dianggap ikan keli oleh Kerajaan Persekutuan dan oleh itu akan diadakan untuk kaedah pemeriksaan sama yang lain-lain ikan keli yang diimport.Individu harus mempertimbangkan makan hanya domestik, bertanggungjawab penternakan ikan keli, mencadangkan Pengarah Program ikan di air & makanan Watch, Marianne Cufone.

Elakkan Atlantik Flat ikan flounder, tunggal dan halibut yang ditangkap luar pantai Atlantik. Mereka telah didapati mempunyai berat pencemaran dan akan overfished. Menurut Watch makanan & air, anda perlu menggantikan ikan dengan Pacific halibut atau ringan berperisa putih-fleshed ikan lain, seperti tilapia.

Belut Amerika (juga dipanggil belut kuning atau Perak) yang menjadi kegemaran peminat sushi tapi sangat tercemar dengan bahan kimia seperti merkuri. Perikanan juga mengalami beberapa pencemaran dan overharvesting. Jika anda suka rasa belut, cuba sotong Atlantik - atau Pacific-ditangkap.

Udang yang diimport adalah sangat sukar untuk mengelakkan, kerana 90 peratusdaripada udang yang dijual di Amerika Syarikat adalah diimport. Walau bagaimanapun Menurut kajian, "Imported penternakan udang dilengkapi dengan perkumpulan seluruh bahan cemar: antibiotik, sisa-sisa daripada bahan-bahan kimia yang digunakan untuk membersihkan reban, najis seperti tetikus rambut, rambut tikus dan cebisan serangga." Walaupun e.coli pernah dikesan dalam udang yang diimport. Bahagian ini mempunyai kaitan dengan fakta yang kurang daripada 2 peratus daripada semua import seafood (udang, ketam, ikan keli atau lain-lain) akan diperiksa sebelum ia dijual, yang adalah mengapa ia adalah yang lebih penting untuk membeli makanan laut tempatan. Pemakan makanan laut perlu mencari udang domestik. Tujuh puluh peratus daripada udang domestik datang dari Teluk Mexico, yang bergantung secara besar-besaran pada udang sebab-sebab ekonomi.Udang merah jambu dari Oregon adalah satu lagi pilihan yang baik kerana perikanan ada disahkan di bawah Garis Panduan Marin Stewardship Council yang ketat.

Sebelum ini:Pesakit penyakit buah pinggang perlu memberi perhatian Diet

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang yang kronik pesakit Diet Vegetarian

Tag: diet makanan penyakit buah pinggang kronik Diet penyakit buah pinggang ikan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat