WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Penyakit buah pinggang dan makanan berpaket

2017-12-14 19:04

Penyakit buah pinggang dan makanan berpaketNephrologists di India telah menyimpulkan bahawa satu perkara yang orang-orangdengan penyakit buah pinggang perlu mengelakkan makanan Berbungkus. Dan tidak dinafikan, langkah berjaga-jaga ini hanya tidak memohon ke India. Pra-pakej makanan, penuh dengan bahan pengawet dan bahan kimia lain, akan tersebar luas seluruh dunia. Jadi berhati-hati ini diguna pakai di kebanyakan negara lain juga.

Doktor K.C. Prakash, nephrologist perundingan yang kanan untuk Apollo Hospital-hospital di India, mengingatkan penduduk kesan buruk daripada beberapa bahan kimia ini tambahan dalam makanan berpaket. Dia menyatakan bahawa satu kesan makan banyak makanan ini merupakan peningkatan sebanyak kalium dalam badan. Mereka yang menghidap penyakit buah pinggang kronik atau kegagalan buah pinggang mempunyai kurang keupayaan untuk menghapuskan kalium. Oleh itu, jika mereka mengumpul kalium terlalu banyak, ia boleh menyebabkan masalah jantung atau secara terang-terangan kegagalan jantung.

Satu lagi masalah dengan makanan berpaket adalah bahawa ia cenderung untuk menjadi lebih saltier daripada makanan segar yang baru dimasak. Garam tambahan adalah satu perkara yang membantu mengekalkan makanan ini, selepas semua, untuk melanjutkan jangka hayat. Namun ia adalah satu kenyataan yang baik terbukti bahawa terlalu banyak garam boleh menyebabkan atau memburukkan lagi hipertensi (tekanan darah tinggi), yang juga meletakkan tekanan pada buah pinggang.

Terdapat lain-lain bahan dalam makanan ini, seperti fosforus, yang menyebabkan masalah dengan bahagian-bahagian lain badan. Tetapi bagi orang-orang dalam kegagalan buah pinggang atau pun di peringkat awal penyakit buah pinggang, kalium garam dan tambahan yang semata-mata perlu cukup untuk menolak loceng penggera. Menyemak label untuk mencari kandungan sebenar dalam makanan berpaket boleh membuka mata yang sebenar.

Peringatan ini adalah berguna bagi pesakit buah pinggang dan mereka yang mempunyai buah pinggang yang sihat. Makan makanan yang segar, sihat hampir sentiasadisyorkan untuk mencapai atau mengekalkan kesihatan yang baik. Ini maklumat tentang bagaimana pakej makanan boleh memberi kesan kepada penghidap penyakitbuah pinggang hanya menyediakan salah satu sebab lagi.

Sebelum ini:Mengurangkan garam akan sentiasa membantu buah pinggang anda

Artikel seterusnya:Daging merah mungkin mencetuskan kerosakan buah pinggang – kegagalan buah pinggang

Tag: makanan penyakit buah pinggang Diet penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat