WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Mengurangkan garam akan sentiasa membantu buah pinggang anda

2017-12-14 18:53

Mengurangkan garam akan sentiasa membantu buah pinggang andaIdea kelihatan jelas dan mudah apabila anda berfikir untuk tekanan darah tinggi: Jika anda mengurangkan pengambilan garam anda, anda akan membantu untuk mengurangkan tekanan darah, atau sekurang-kurangnya menghalangnya daripada mendapat lebih teruk. Tetapi sistem dalam badan kita tidak beroperasi secara berasingan, dan yang baik yang anda lakukan untuk salah seorang daripada mereka terikat untuk memberi kesan yang positif pada orang lain. Ini dizahirkan lagi oleh satu kajianyang dijalankan oleh Kumpulan ginjal kerjasama Cochrane.

Kumpulan ini dikaji tiga belas kajian berkaitan dengan pengambilan garam dalam pesakit kencing manis. Apa yang mereka dapati adalah tidak menghairankan sepenuhnya, tetapi implikasi Kesimpulannya adalah meluas. Pertama sekali, mereka sekali lagi mengesahkan sambungan isu tinggi garam pengambilan dan tekanan darah. Jadi jelas sekali, pesakit kencing manis akan berbuat baik untuk mengurangkan tahapgaram dalam diet mereka sebab itu semata-mata, kerana penurunan ini merendahkan risiko angin ahmar, serangan jantung dan kegagalan jantung.

Tetapi bukti-bukti yang dikumpul dalam kajian yang sama juga memperkukuhkan pemahaman bahawa tekanan darah tinggi adalah hanya sebagai keras pada buah pinggang pada tengah-tengah. Kajian ini juga mencadangkan bahawa walaupun bagiorang-orang yang tekanan darah tidak lagi inched ke Banjaran yang "tinggi", mengurangkan pengambilan garam akan masih mempunyai kesan positif kepada kesihatan jantung dan buah pinggang.

Ini semestinya tidak mengutuk orang-orang untuk hidup tawar makanan, namun peraturan. Mengalih keluar garam daripada diet seseorang memberikan peluang untuk menemui citarasa asli, intrinsik makanan, dan untuk menggabungkan rasa ini menjadi sesuatu yang sedap tanpa memerlukan rangsangan yang masin. Sementara tekanan darah mula menurun dan membantu jantung dan buah pinggang, mengurangkan garam mungkin membuka sebuah dunia masakan yang baru.

Sebelum ini:Pomegranates dan penyakit buah pinggang – semulajadi menang lagi!

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang dan makanan berpaket

Tag: makanan penyakit buah pinggang Diet penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat