WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Pesakit penyakit buah pinggang perlu memberi perhatian Diet

2017-12-24 22:57

Pesakit penyakit buah pinggang perlu memberi perhatian Diet1. terhad kalium tinggi diet

Kalium adalah diet tertinggi: cendawan Kering, rumpai laut; kemudian: kentang kuning Taugeh, lotus root, bayam, sayur, saderi, brokoli, ayam, dan lain-lain

Kalium pertengahan diet: balsam PIR, moss cendawan, mentimun tuala

Anda tidak perlu makan diet kalium tertinggi, pertengahan kalium terhad, yang terbaik adalah selepas Berendam dalam banyak air yang lebih daripada 30min boleh memasak, selepas asa sup untuk makan, setiap hari tidak makan buah-buahan terlalu banyak.

2. fosforus Diet terhad

Makanan dengan tinggi fosforus: bijirin, kacang, cendawan, rumpai laut, susu tepung, serunding daging babi, sotong Kering, daripada haiwan (babi jantung, otak, hati,buah pinggang), dan sebagainya, tidak makan terlalu banyak.

Daging mempunyai lebih tinggi fosforus daripada loji, untuk mengurangkan fosforus daging, anda boleh memotong daging menjadi hirisan, dan dengan air mendidih,makan daging dan bukannya sup.

3. mengurangkan kandungan sodium

Menggunakan perasa ditolak dengan natrium yang tinggi seperti garam, monosodium glutamat adalah penyebabnya, sos tiram, produk sos, sayur-sayuran, jeruk, szechuan pickle dan sebagainya yang dipelihara dan dipelihara dengan baik

Gunakan lebih banyak perasa rendah-natrium seperti cuka, gula, wain, lada, Cina prickly ash, serbuk rempah lima, star anise, bawang, Halia, bawang putih, cili, dikeringkan tangerin atau orange peel, dll

4. meningkatkan haba

Seperti gula batu, ketulan gula, glukosa, soda, jus, makanan kanji yang tinggi sepertipeminat, sagu

5. melegakan dahaga

Tiada atau kurang tinggi garam makanan, tambah beberapa daun pudina dan lemon dalam minuman, Bentukkan minuman ais dan simpan dalam mulut, chew gum, tiada atau kurang kuat teh minuman, kopi.

6. meningkatkan selulosa

Makan lebih banyak sayur-sayuran, tetapi makan selepas masak untuk mengurangkan kandungan fosforus, kalium.

Sebelum ini:Diet untuk pesakit dengan penyakit buah pinggang peringkat akhir (ESRD)

Artikel seterusnya:Semua pesakit penyakit buah pinggang kronik Elakkan ikan

Tag: diet makanan makanan disese buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat