WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Teh hijau dan penyakit buah pinggang

2017-12-23 19:11

Teh hijau dan penyakit buah pinggangTeh hijau telah digunakan dalam perubatan tradisional Cina dan India untuk mengawal pendarahan dan menyembuhkan luka, membantu penghadaman, meningkatkan jantung dan kesihatan mental dan mengawal suhu badan.

Kajian terbaru menunjukkan teh hijau boleh berpotensi memberi kesan yang positifpada segala-galanya dari berat masalah hati, diabetes jenis 2 dan Penyakit Alzheimer.

Nefritis kronik ialah penyakit kronik biasa. Ramai pesakit suka minum teh, terutamanya teh hijau, jadi, boleh pesakit kronik Nefritis minum teh hijau. Bercakap benar, jika pesakit minum teh hijau yang sedikit adalah ok, tetapi mereka tidak minum terlalubanyak. Berikut adalah penerangan untuk anda.

Teh hijau mengandungi kaya microelement yang baik untuk tubuh manusia. Teh hijau juga boleh mengurangkan keletihan dan meningkatkan metabolisma. Jadi, teh hijau adalah minuman yang baik, untuk pesakit yang kronik Nefritis, minum teh hijauyang sedikit adalah baik untuk kesihatan mereka.

Teh hijau juga mempunyai banyak kesihatan efikasi. Tetapi pesakit dengan Nefritis kronik tidak boleh minum teh yang kukuh, kuat teh boleh meningkatkan beban buah pinggang dan memburukkan lagi komplikasi penyakit buah pinggang. Jadi, pesakitkronik Nefritis boleh minum beberapa teh lemah bukannya kuat teh.

Di samping itu, sebelum pergi tidur, pesakit kronik Nefritis harus mengelak daripadateh hijau. Teh hijau mempunyai fungsi minda pesakit yang menyegarkan, teh hijau boleh menyebabkan pesakit insomnia dan membuat mereka penyakit yang memburukkan.

Sebelum ini:Bagaimana untuk mengawal air dan garam untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggang?

Artikel seterusnya:Diet untuk pesakit dengan penyakit buah pinggang peringkat akhir (ESRD)

Tag: diet makanan penyakit buah pinggang Teh hijau

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat