WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Bagaimana untuk mengawal air dan garam untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggang?

2017-12-22 19:23

Bagaimana untuk mengawal air dan garam untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggang?Tekanan darah tinggi dan bengkak akan gejala-gejala yang biasa bagi pesakit yangmenghidapi penyakit buah pinggang. Jika ianya timbul gejala-gejala tersebut, mereka perlu menghadkan air dan pengambilan garam mengikut keadaan mereka. Kes kes yang berbeza, bagaimana Ya, kawalan air dan garam untuk pesakit penyakit ginjal tahap yang berbeza

Kelaziman, pesakit yang menghidapi penyakit buah pinggang had pengambilan garam akan membahagikan kepada dua keadaan, salah satu ialah diet tanpa garam, dan satu lagi adalah diet garam yang rendah. Pesakit akut Nefritis perlu diet garam yang rendah, ketika pesakit kronik Nefritis akut menyerang dan kelihatan bengkak dantekanan darah tinggi; mereka juga memerlukan diet tanpa garam dan diet garam yang rendah.

Pesakit yang menghidapi penyakit buah pinggang mempunyai fungsi buah pinggang rosak, garam natrium natrium garam kenaikan, kenaikan tekanan osmotic, pada masa itu, jika pesakit pengambilan terlalu banyak air, air akan pengekalan interspacedalam sel dan menyebabkan bengkak. Jadi, pesakit dengan Nefritis akut juga memerlukan diet garam yang rendah dan diet tanpa garam.

Sentiasa diikuti dengan air, garam yang berkumpul dalam badan akan disertakan dengan pengekalan air garam. Sebaliknya, kurang garam akan mengurangkan air, apabila pesakit kelihatan bengkak yang ketara, mereka juga perlu menghadkan pengambilan air. Mengelakkan pengurangan isipadu air kencing dan metabolites dalam badan tidak dapat melaksanakan dan menyebabkan kerosakan badan.

Untuk pesakit mengambil garam tanpa diet, apabila mereka memasak mereka tidak dapat dimasukkan ke soya dalam hidangan, jeruk dan makanan laut juga harus Elakkan, diet garam yang rendah adalah sesuai untuk pesakit dengan bengkak yang tidak jelas dan tekanan darah tinggi yang tinggi sedikit. Apabila keadaan pesakit baik, pengambilan garam boleh beralih ke tahap normal, tetapi, ia adalah satu proses, langkah demi langkah untuk meningkatkan pengambilan garam.

Sebelum ini:Pesakit yang menghidapi penyakit buah pinggang yang boleh makan pomelo?

Artikel seterusnya:Teh hijau dan penyakit buah pinggang

Tag: diet makanan penyakit buah pinggang air makanan penyakit buah pinggang garam

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat