WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Nenas untuk dialisis dan buah pinggang penyakit pesakit

2017-12-18 22:35

Nenas untuk dialisis dan buah pinggang penyakit pesakitKegilaan Nanas di kalangan pesakit-pesakit dialisis menyapu seluruh masyarakat penyakit buah pinggang kronik

Kebanyakan pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis percaya bahawa mereka harus mengelak daripada Nanas kerana diandaikan jumlah tinggi citrus dan kalium. Walau bagaimanapun, hakikatnya, Nanas, "Pilihan buah-buahan baik untuk diet buah pinggang," dinotakan Sara Colman (Renal/buah pinggang pakar diet dengan20 tahun pengalaman). Berikut adalah senarai manfaat yang menawarkan nenas danmungkin sebab semakin ramai pesakit-pesakit dialisis akan menggabungkan buah-buahan tropika ke dalam diet mereka.

Disyorkan bacaan: Jus banyak penyakit buah pinggang yang kronik dan pesakit kencing manis boleh mengelakkan didapati membantu meningkatkan tahap kesihatan

Mari kita menjadi jelas, nenas mesti dinikmati oleh pesakit-pesakit secara sederhana. Menurut DaVita Inc., nenas sesuai dengan pelan diet rendah kalium dengan 125mg kalium bagi 1/2 cawan beku atau dalam tin (ketulan atau dihancurkan), cincin 2atau 3/4 cawan segar. Nenas adalah sangat rendah dalam sodium dan fosforus, dantinggi vitamin C. Buah-buahan ini juga tanpa lemak. Jus nenas mempunyai 160 mgkalium untuk satu hidangan 4-auns. Pakar diet anda boleh menasihati anda untuk memiliki buah-buahan atau jus tetapi tidak kedua-duanya pada masa yang sama jikaanda akan mengehadkan pengambilan kalium. Nenas menawarkan manfaat kesihatan berikut untuk penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit:

Kesihatan jantung: Seperti kebanyakan pesakit dialisis tahu, komplikasi jantung adalah punca utama kematian dalam masyarakat penyakit buah pinggang kronik. Serat,kalium, dan kandungan vitamin C dalam nenas semua menyokong kesihatan jantung bertambah baik.

Sokongan sistem imun: Kebanyakan penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit mengalami lemah sistem imun. Nenas mengandungi separuh daripada nilai harian yang disyorkan vitamin c, mengikut kepada makanan dan Drug Administration (FDA). Vitamin C adalah nutrien yang cemerlang untuk Memperkasa sistem imun danmembantu melindungi daripada virus dan jangkitan.

Tekanan darah: komplikasi biasa antara pesakit penyakit buah pinggang kronik, kalium sederhana yang dimakan dari Nanas membantu menurunkan paras tekanan darah.

Kanser: kerana sumber yang sangat baik nenas antioksidan yang kuat - vitamin C -membantu memerangi pembentukan radikal bebas yang diketahui menyebabkan kanser (kebimbangan yang semakin meningkat dalam masyarakat penyakit buah pinggang kronik). Diet yang kaya dengan antioksidan juga boleh memainkan peranan sebagai pelindung terhadap kanser prostat, menurut kajian yang dijalankan oleh Harvard School of kesihatan awam di Jabatan pemakanan.

Kencing manis: Kajian telah menunjukkan bahawa individu yang mempunyai Diabetes jenis II mungkin telah meningkatkan gula dalam darah, lipid, dan insulin apabilamemakan nenas. Satu nenas sederhana menyediakan kira-kira 13 gram serat.

Penghadaman: Pesakit-pesakit dialisis sentiasa mengalami sembelit dan isu-isu perut. Nenas, kerana kandungan serat dan air yang mereka, membantu untuk mengelakkan sembelit dan menggalakkan pengawalaturan dan saluran penghadaman yang sihat.

Penyembuhan dan keradangan: Beberapa kajian telah menunjukkan bahawa bromelain, enzim yang didapati dalam nenas, boleh mengurangkan bengkak, lebam, masaPenyembuhan, dan sakit yang berkaitan dengan kecederaan dan pembedahan.

Sebelum ini:Adakah mangga baik untuk pesakit penyakit ginjal kronik?

Artikel seterusnya:kesan penyembuhan daripada sapodilla buah-buahan untuk pesakit penyakit buah pinggang

Tag: diet penyakit buah pinggang penyakit buah pinggang diet makanan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat