WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Saya boleh makan nangka dengan penyakit buah pinggang kronik

2017-12-18 22:17

Saya boleh makan nangka dengan penyakit buah pinggang kronikKerana nangka yang kaya dengan sifat-sifat seperti vitamin, mineral, electrolytes dan serat, sesetengah orang mungkin berfikir ia adalah baik untuk pesakit penyakit ginjal kronik. Adakah OK nangka untuk makan bagi pesakit penyakit buah pinggang kronik?

Sebagai buah tropika biasa, nangka adalah sangat popular di negara-negara Asia Southeat. Mengikut kepada data yang boleh dipercayai, nangka ini dimuatkan dengan bahan-bahan yang banyak, seperti protein, karbohidrat, serat diet, kalium, vitamin,besi dan kalsium.

Manfaat sihat nangka:

Menguatkan imuniti

Meningkatkan selera makan dan menghalang sembelit

Mengelakkan tekanan darah tinggi

Berbanding dengan epal dan pisang, nangka tidak begitu biasa di setiap kawasan diseluruh dunia. Kerana jumlah yang tinggi nutrien seperti vitamin, mineral, electrolytes, gentian, dan lain-lain, sesetengah orang mendakwa nangka adalah baik untuk pesakit-pesakit kegagalan buah pinggang kronik. Adakah ini benar?

Tidak setiap pesakit kegagalan buah pinggang boleh mengambil buah ini manis dan lazat, kerana nangka mengandungi banyak gula dan kalium. Kencing manis adalah satu punca utama kegagalan buah pinggang kronik yang memerlukan pesakit untuk menghadkan pengambilan gula. Dalam kegagalan buah pinggang kronik yang 4peringkat, kalium adalah satu lagi perkara yang pesakit perlu menghadkan pengambilan, jika tahap kalium adalah lebih tinggi daripada biasa.

Makan tips:

Walaupun nangka boleh mendapatkan manfaat pesakit penyakit buah pinggang kronik yang banyak, pesakit masih perlu untuk memberi perhatian kepada aspek-aspek berikut:

1. Jika ujian makmal menunjukkan tahap kalium yang tinggi, mereka harus mengelak memakan buah-buahan ini atau makan kurang darinya, jika tidak, risiko mempersembahkan rentak jantung tidak teratur akan meningkat.

2. ia mengandungi sejumlah besar asid lemak tepu. Dan makan terlalu banyak ia akan meningkatkan tahap jumlah kolesterol dan mendorong kepada kaedah temubual.

3. pesakit kencing manis perlu minum arak bersama-sama dengan buah-buahan ini.Jika tidak dikawal dengan baik, salur darah mungkin menjadi dihalang.

Sebelum ini:Teh dengan benih tembikai untuk Detox buah pinggang anda

Artikel seterusnya:Pesakit penyakit buah pinggang boleh makan Strawberi?

Tag: penyakit buah pinggang Diet penyakit buah pinggang diet makanan makanan penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat