WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Teh dengan benih tembikai untuk Detox buah pinggang anda

2017-12-18 22:11

Teh dengan benih tembikai untuk Detox buah pinggang andaSemua orang tahu yang tembikai adalah sihat, berkhasiat dan menyegarkan – ianyabuah rasmi musim panas. Tetapi kita juga digunakan untuk mengeluarkan benih tembikai; tembikai banyak dipasarkan sebagai "seedless" menhabiskan masa yang diambil untuk memilih mereka daripada hirisan setiap pengguna.

Tetapi Adakah anda sedar bahawa biji kecil tersebut mengandungi manfaat kesihatan amazing? Apabila anda menggunakan hanya jumlah yang betul dan dengan carayang betul, teh yang dibuat daripada biji tembikai merupakan cara yang baik untukdetox dan menguatkan buah pinggang anda.

Dalam artikel ini kami akan memberikan anda semua maklumat yang anda perlukanmengenai subjek baru ini tertanya-tanya.

Manfaat daripada biji tembikai

Siapa yang tidak suka tembikai? Buah-buahan bermusim ini adalah kawan baiknya di musim panas kerana tembikai menyediakan penghidratan, mineral dan antioksidan, manakala juga berjuang retensi cecair. Tetapi kebanyakan orang meludah atau buang benih, sama ada kerana ia tidak digunakan untuk memakannya atau mencari mereka mengganggu. Malangnya, ini bermakna mereka sudah hilang keluar ke atas manfaat kesihatan yang luar biasa kita kira-kira untuk berkongsi dengan anda.

1. sedikit benih, big julap

sakit perut 2

Kebanyakan buah-buahan benih mempunyai kesan laksatif ringan yang memperbaiki penghadaman anda. Isu adalah benih tembikai yang jauh lebih besar daripada, berkata, benih yang Strawberi. Yang menjadikan orang-orang yang kurang cenderunguntuk mahu makan mereka, apabila sebenarnya orang-orang yang yang tahu akanmenggunakan saiz itu kelebihan kepada mereka dan membuat teh untuk memerangi sembelit. Benih tembikai adalah sangat berkesan!

2. detox badan dan meningkatkan kesihatan buah pinggang

3 buah pinggang

Teh yang dibuat daripada biji tembikai telah digunakan selama berabad-abad untukdetox buah pinggang dan merawat batu buah pinggang. Biji benih mempunyai kesan pembersihan yang kuat, membantu untuk membuang sisa yang terkumpul dan toksin dan memperbaiki fungsi buah pinggang untuk menjaga batu daripada terbentuk di tempat pertama.

Di samping menjaga kesihatan buah pinggang anda, anda juga boleh minum teh biji tembikai untuk mengawal tekanan darah anda.

3. tembikai biji mengandungi banyak tenaga

4 tembikai

Ia adalah rasa malu bahawa apabila anda meludah keluar benih tersebut, anda kehilangan begitu banyak manfaat. Tahukah anda bahawa benih tembikai yang begitu berkhasiat sebelum anda membaca artikel ini? Baik mereka. Benih tembikai yang kayadengan likopena, antioksidan kuat yang juga ditemui dalam tomato. Ia mengandungi paras magnesium dan zink, serta.

Pertimbangkan fakta-fakta berikut:

Benih tembikai adalah sangat rendah kalori. Sementara itu, mereka pek banyak tenaga, menjadikannya pilihan yang sangat baik untuk orang yang convalescent atau penat. Mereka hebat juga pada hari-hari orang-orang yang apabila anda berasa terlaluletih untuk bangun dari tidur.

Bagaimana anda boleh membuat teh biji tembikai untuk detox buah pinggang?

Ia adalah benar-benar sangat mudah. Teh ubat-ubatan ini adalah sangat baik untuksesiapa yang mengalami masalah buah pinggang dan jangkitan saluran kencing walaupun berulang. Beri perhatian kepada langkah-langkah berikut.

Bahan-bahan

40 g benih tembikai (cuba untuk menggunakan tembikai organik)

1 liter air

150 g tembikai, potong menjadi kepingan

Penyediaan

Langkah pertama adalah untuk rebus liter air. Sementara itu datang ke mendidih, menggunakan mortar dan pestle untuk mengisar biji-biji tembikai ke pulpa yang lebih halus untuk menjadikan mereka memasak lebih mudah sedikit.

Tambahkannya ke dalam air yang mendidih, dan membolehkan mereka untuk memasak selama setengah jam. Mengalih keluar mereka dari haba dan biarkan campuran curam untuk jam yang lain kerana ia menyejuk. Membebankan dari cecair dan dijadikan air ubat-ubatan anda.

Apakah seterusnya? Memproses hiris tembikai dan teh dalam mesin pengisar. Simpan adunan ini di dalam peti sejuk, sebaik-baiknya dalam botol kaca untuk menghalangnya daripada meneruskan apa-apa perisa yang luar biasa.

Bagaimana anda perlu minum teh yang dibuat daripada biji tembikai?

Anda perlu minum teh ini pada suhu bilik. Mempunyai pertama pada waktu pagi dengan perut kosong, dan ini seterusnya cups separuh sejam selepas anda makan. Mengikuti rawatan ini dua hari setiap minggu sehingga anda mencapai keputusan yang diinginkan.

Ia adalah penting bahawa anda tidak menambah gula ke teh anda. Jika anda masihmemerlukan pemanis, anda boleh menambah satu sudu besar madu (25 g). Kami perlu juga menyatakan bahawa walaupun anda hanya mungkin mendapati buah-buahan di kedai-kedai runcit musim tembikai, anda sentiasa boleh mencari benih tembikai di kedai-kedai makanan kesihatan sepanjang tahun.

Lihat bagaimana rawatan ini pergi untukmu. Ingat Jangan melebihi yang disyorkan40 gram biji tembikai. Teh adalah cara terbaik untuk mengambil manfaat daripada benih tembikai, kerana mereka mungkin tidak boleh dihadam baik jika anda hanya makan mereka yang mentah.

Sebelum ini:Adakah tembikai membersih buah pinggang?

Artikel seterusnya:Saya boleh makan nangka dengan penyakit buah pinggang kronik

Tag: diet penyakit buah pinggang penyakit buah pinggang diet makanan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat