WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Boleh saya makan alpukat dan halia dalam keadaan penyakit buah pinggang kronik

2018-10-05 09:59

Boleh saya makan alpukat dan halia dalam keadaan penyakit buah pinggang kronik"Boleh saya makan alpukat dan halia dalam keadaan penyakit buah pinggang kronik?" Sesetengah pesakit telah bertanya kepada saya sama ada mereka boleh mengambil sesetengah makanan tertentu. Saya sangat gembira bahawa semakin ramai pesakit telah menyedari pentingnya Diet terancang dalam keseluruhan rawatan penyakit buah pinggang kronik.

CKD, itulah penyakit buah pinggang kronik di mana buah pinggang telah rosak sedikit demi sedikit selama bertahun-tahun, boleh membuat pesakit-pesakit yang menjalani begitu banyak penyakit seperti penyakit edema, protein air kencing, darah dalam air kencing dan lain-lain. Dan oleh itu, pesakit perlu beri perhatian kepada pemakanan, gaya hidup dan rawatan.

Sekarang, mari kita pergi semula kepada soalan. Lazimnya bercakap, pesakit tidak boleh alpukat kerana ia mengandungi begitu banyak loji protein, lemak, sodium, fosforus, kalium dan perkara lain yang berbahaya kepada pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik. Selain itu, sama ada halia yang dibenarkan bergantung pada keadaan penyakit pesakit kerana kaya dengan fosforus dan kalium dalam halia tersebut. Dengan itu, untuk semua pesakit penyakit buah pinggang kronik, sila Jangan membuat keputusan tentang diet tanpa bimbingan seorang doktor.

Kecuali diet rendah garam, rendah lemak, rendah protin dan had-had lain, penyakit buah pinggang yang kronik pesakit ini juga sakit memerlukan rawatan untuk membaiki penyakit buah pinggang dan memulihkan fungsi buah pinggang.

Sebelum ini:Pisang adalah baik untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggang peringkat akhir

Artikel seterusnya:Bagaimana untuk merawat muntah-muntah untuk pesakit penyakit ginjal Polycystic

Tag: penyakit buah pinggang kronik

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat