WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Adakah tembikai membersih buah pinggang?

2017-12-18 22:08

Adakah tembikai membersih buah pinggang?Internet bersepahan dengan pembersihan buah pinggang sembuh, kebanyakannyamelibatkan tembikai. Jangan ditipu oleh rasional saintifik yang berbunyi dan bercahaya testimonial mereka. Bukan sahaja ada tiada bukti yang boleh dipercayai untuk Skim itu, Makan tembikai terlalu banyak boleh malah amat berbahaya untuk pesakitdengan penyakit buah pinggang yang lebih maju.

Bagaimana buah pinggang berfungsi

Sihat buah pinggang menapis lebih daripada 200 gelen darah setiap hari. Mereka membuang sisa produk, seperti creatinine dan urea, yang dicipta oleh otot-otot danmengeluarkan bahan ini ke dalam air kencing. Organ-organ ini tidak menjadi tercemar oleh racun, supaya mereka tidak perlu dibersihkan untuk melakukan kerja mereka.

Isu-isu air

Banyak skim pembersihan buah pinggang menekankan kepentingan air. Walau bagaimanapun, ramai pesakit dialisis telah terhad keupayaan untuk membuang air kecil.Pesakit-pesakit ini harus menghadkan pengambilan cecair mereka kerana mereka perlu menunggu sehingga sesi dialisis mereka seterusnya untuk mengeluarkan cecairtambahan daripada badan-badan mereka. Makanan seperti tembikai dan jello dikirasebagai cecair untuk pesakit-pesakit dialisis, dan untuk pesakit dialisis pada sekatancecair, tembikai boleh terhad kepada 1 cawan atau disekat sama sekali.

Isu-isu kalium

Buah pinggang pesakit dengan penyakit buah pinggang lanjutan tidak selalunya dapat Keluarkn kalium darah mereka. Jika tahap kalium serum rayap melebihi 5.0 mEq/L, nephrologists mengesyorkan diet rendah kalium. Kalium tinggi serum boleh menjadi suatu kecemasan perubatan yang sebenar kerana ia menyebabkan degupan jantung yang tidak teratur.

Yayasan buah pinggang negara mengesyorkan bahawa pesakit menghadkan pengambilan tembikai kepada 1 cawan sehari mereka. Hidangan saiz ini mempunyai 180mg kalium. Hidangan yang lebih besar, seperti digunakan dalam skim pembersihan buah pinggang, mempunyai kalium terlalu banyak untuk pesakit-pesakit ini.

Amaran

Jika anda mempunyai penyakit buah pinggang, anda tidak perlu menukar diet andatanpa perundingan nephrologist atau pakar diet buah pinggang anda. Semua nasihat pemakanan kepada pesakit adalah berdasarkan nilai-nilai makmal pesakit, tekanan darah, umur dan faktor-faktor lain serupa. Menerusi kerjasama erat dengan nephrologist anda adalah cara yang terbaik untuk melanjutkan Kesihatan buah pingganganda dan mengurangkan gejala-gejala penyakit buah pinggang.

Sebelum ini:Elakkan makan buah-buahan bintang jika anda adalah pesakit penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Teh dengan benih tembikai untuk Detox buah pinggang anda

Tag: diet penyakit buah pinggang penyakit buah pinggang diet makanan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat