WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Pisang adalah baik untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggang peringkat akhir

2018-10-04 10:05

Pisang adalah baik untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggang peringkat akhirPisang adalah buah-buahan yang biasa dalam kehidupan. Selain itu, sesetengah pesakit berkemungkinan makan pisang beberapa setiap hari. Tetapi untuk pesakit penyakit buah pinggang peringkat akhir, pisang baik untuk mereka?

Penyakit buah pinggang peringkat akhir (uremia) adalah satu keadaan perubatan yang serius di mana buah pinggang boleh keluarkan toksin dan bahan buangan dari badan sepenuhnya. Dan pesakit dengan penyakit buah pinggang peringkat akhir mempunyai begitu banyak toksin dan bahan buangan yang dibina ke dalam badan mereka secara beransur-ansur. Sementara itu, pesakit akan menjalani edema, anemia, kurang selera makan dan ketidakselesaan lain-lain. Maka itu, sesetengah pesakit perlu mendapatkan dialisis termly.

Lazimnya bercakap, pesakit penyakit buah pinggang peringkat akhir perlu mempunyai pelan diet yang ketat untuk mengekalkan keadaan penyakit. Dalam kes ini, mereka tidak boleh mempunyai perkara-perkara yang pada mereka sendiri sanggup. Sebenarnya, penyakit buah pinggang peringkat akhir akan lebih baik untuk tidak makan pisang.

Pisang mengandungi terlalu banyak kalium yang boleh tidak dihapuskan sepenuhnya oleh buah pinggang rosak. Yang lebih buruk, kalium yang banyak berkumpul dalam badan akan mendorong buah pinggang masalah malah bangkit risiko mati. Supaya akhir peringkat buah pinggang pesakit penyakit tidak boleh mengambil pisang dan lain-lain makanan yang kaya dengan kalium.

Walau bagaimanapun, jika pesakit penyakit buah pinggang peringkat akhir tidak mahu menjadi dialisis untuk masa yang lama, mereka harus menerima beberapa rawatan semula jadi untuk mengurangkan gejala, memandu keluar racun dan memulihkan fungsi buah pinggang. Bagi satu contoh, terapi membuang toksin, mikro-Cina ubat Osmotherapy, masalah, Mandian kaki dan sebagainya.

Sebelum ini:Beras adalah baik untuk penyakit kencing manis buah pinggang

Artikel seterusnya:Boleh saya makan alpukat dan halia dalam keadaan penyakit buah pinggang kronik

Tag: penyakit buah pinggang peringkat akhir Pisang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat