WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Elakkan makan buah-buahan bintang jika anda adalah pesakit penyakit buah pinggang

2017-12-18 22:05

Elakkan makan buah-buahan bintang jika anda adalah pesakit penyakit buah pinggangBuah-buahan bintang (juga dikenali sebagai Carambola) merupakan sumber Vitamin C yang besar dan mengandungi banyak antioksidan. Buah-buahan mencondong lima memperoleh namanya daripada bentuk bintang berkata 5 yang Bilakah bersangkut paut pada pertengahan buah-buahan. Ianya selamat untuk dimakan starfruit jikasaya pesakit penyakit buah pinggang? Mari kita belajar lebih lanjut mengenai khasiat pemakanan buah-buahan bintang serta keburukan buah bintang, terutamanya bagi mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang.

bout buah bintang

Starfruit (Carambola) adalah buah Averrhoa carambola, spesis pokok berasal dari Filipina (dipanggil balimbing atau saranate, bergantung pada sourness mereka), Indonesia (belimbing), India dan Sri Lanka. Starfruit pokok dan buah-buahan dan adalah popular di seluruh Asia Tenggara, Pasifik Selatan dan Asia Timur. Pokok ini juga ditanam sepanjang tropika, seperti Costa Rica, Peru, Colombia, Trinidad, Ecuador, negara Guyana, Amerika Syarikat dan Brazil, dan, di Amerika Syarikat, Selatan Florida dan Hawaii. Buah-buahan bintang mempunyai ridges berlari dengan sisi (biasanya 5) yangpada Keratan rentas menyerupai sebuah bintang, justeru namanya. Bilangan ridgesboleh berbeza dari 3 hingga 6. Selain daripada sudut-sudut yang lima, ia juga telahbanyak nama-nama lain termasuk: belimbing, buah-buahan bintang Cina, buah-buahan lima mencondong dan apple bintang.

Pemakanan buah-buahan bintang

Buah-buahan bintang adalah kaya dengan anti-oksidan dan vitamin C dan rendah dalam gula, sodium dan asid. Starfruit juga adalah merupakan punca kedua-dua sekolah rendah dan menengah polyphenolic antioksidan yang mujarab, sumber yang baik serat dan Vitamin A.

Buah-buahan bintang dan hipertensi

Di Asia, buah-buahan bintang dikenali untuk membantu penurunan tekanan darah tinggi, mengurangkan tahap kolesterol dan mengurangkan risiko masalah kardiovaskular.

Apa yang rasa buah-buahan bintang suka?

Rasa buah-buahan bintang? Buah-buahan bintang mempunyai unik rasa masam dan manis lembut. Ia dikatakan rasa seperti kombinasi dari mempelam, nenas dan tembikai. Starfruits masak amat manis tanpa menjadi hangat, dan mempunyai satu nadaTat, masam. Kerabu carambolas adalah lebih kukuh, masam, dan rasa seperti epal hijau.

Khasiat buah bintang

Manfaat buah-buahan bintang

+ sumber baik vitamin c

+ Vitamin C membantu menangkis selesema musim sejuk dan flus

+ sumber yang baik serat dan Vitamin A

+ mengurangkan tekanan darah tinggi (hipertensi)

+ rendah lemak, banyak serat, baik bagi orang-orang yang merancang untuk menurunkan berat badan

+ natrium dan kolesterol percuma

Apabila sudah buah bintang yang masak?

Buah bintang masak? Carambolas masak adalah kuning cerah terutamanya dengantinges Green light. Starfruit yang masak akan menjadi kuning keemasan dengan Tip-Tip yang sedikit keperangan di rusuk dan sangat wangi.

Keburukan buah bintang

Elakkan makan buah-buahan bintang jika anda mempunyai masalah buah pinggang! Peratusan kecil daripada penduduk manusia harus berhati-hati terhadap starfruitatas sebab-sebab kesihatan. Starfruit mengandungi asid, yang boleh memudaratkankepada individu-individu yang mengalami kegagalan buah pinggang, batu buah pinggang, atau orang-orang di bawah rawatan dialisis buah pinggang. Dimakan oleh orang-orang yang mengalami kegagalan ginjal boleh menghasilkan bertambah, muntah-muntah, loya, dan kekeliruan mental. Hasil maut telah didokumenkan dalam sesetengah pesakit. Sesiapa yang mengalami bertambah, muntah atau lain-lain gejala luar biasa selepas makan buah-buahan bintang perlu mendapatkan rawatan perubatan secepat mungkin.

Resipi buah-buahan bintang

Bagaimana untuk keping dan makan buah bintang?

+ Makan segar. Anda hanya boleh basuh starfruit, selepas dibilas bersih, slaid bilah turun tepi hijau buah bintang / tepi oren, Buang mana-mana bahagian yang cacat, potong crosswise kemudian atau keping untuk mendapatkan bentuk bintang, starfruit benih dapat dipenuhi, dan akhirnya menikmati makan di buah-buahan jari yang lima. Makan dalam mengupas starfruit? Sama seperti epal, kulit starfruit boleh dimakan terlalu asalkan ianya bersih.

+ dimasak atau juiced (boleh digabungkan dengan PIR jus)

+ campuran dengan buah-buahan lain untuk salad buah-buahan

Sebelum ini:Yang betik (Betik) makan baik bagi pesakit penyakit buah pinggang?

Artikel seterusnya:Adakah tembikai membersih buah pinggang?

Tag: diet penyakit buah pinggang penyakit buah pinggang diet makanan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat